FAZÉK

Így lesz finom és ropogós a szalonna, ha mikróban sütöd

Egyszerû, de igencsak kifizetődő trükk! Nincs több összefröcskölt tûzhely, se zsírszagú konyha!

A sült szalonna illata igencsak ínycsiklandozó bármelyik étkezésnél, fenséges ízéről már nem is beszélve! Ha serpenyőben csinálod, legalább 5 percig kell a tűzhely mellett állnod, ráadásul le sem veheted a szemed róla, mert nagyon könnyen megég. Most mutatunk egy szuper egyszerű módszert, hogy elkerüld a kellemetlenségeket a bacon sütésekor.

Pillanatok alatt el tudod készíteni, tuti, hogy nem rontod el.

Mikróban sült bacon

Hozzávalók:

  • szeletelt bacon
  • mikrózható edény

1. A baconszeletekkel terítsd be a mikrózható edényt úgy, hogy a szalonnadarabok ne takarják egymást. Mindenképpen tegyél alá tányért, hogy a lefolyó zsírt felfogja.

2. Tedd a mikró legmagasabb fokozatára 1-2 percre.

3. Vedd le az edényről a szalonnaszeleteket és máris fogyaszthatod is!

Mindig frissen készítsd el, és ne emeld a sütési időt, mert kemény és ehetetlen lesz a bacon.