FAZÉK

Így készül a legfinomabb házi töpörtyűkrém

Nincs ember, aki ne szeretné ezt a finomságot, de azt kevesen tudják, mitől lesz igazán ütős. Egyáltalán nem mindegy, hogyan fűszerezzük a darált tepertőt, és akkor arról még nem is beszéltünk, mi kell ahhoz, hogy szépen kenhető legyen...
  • Szerző:

Sokáig eláll, imádja a család, és az egyik legegyszerűbb szendvicskrém recept. A töpörtyű önmagában igencsak nehéz és zsíros, így nagyon oda kell figyelni, mit adunk hozzá, hogy egy könnyű, finom krémet kapjunk. Például kevesen tudják, hogy a főtt tojás éppúgy kell bele, ahogyan egy-két szem főtt krumpli…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

Hozzávalók

  • 30 dkg töpörtyű
  • 3 db főtt keménytojás
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 db főtt krumpli
  • 1 kis pohár tejföl
  • só, bors
  • 1 evőkanál mustár

Fotó: Profimedia

Elkészítés:

  • A töpörtyűt húsdarálón daráld le, a főtt tojást, hagymát, főtt krumplit apró lyukú reszelőn reszeld le.
  • Alaposan keverd össze a hozzávalókat egy tálban; sót, borsot ízlés szerint tegyél hozzá; a tejfölből csak annyit adj hozzá, hogy kenhető állagú legyen.
  • Pirítóssal, friss kenyérrel tálald!