"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2017.02.08.

Gyors reggelik! Így dobjuk fel a leveles tésztát

Ha gyorsan és nagyon finomat szeretnénk reggelire készíteni, a leveles tészta az egyik legjobb választás! Ízlés szerint variálhatjuk sós, édes, húsos, vagy akár zöldséges finomságot is készíthetünk pillanatok alatt belõle.

Szerző Sors Edina

A leveles tészta tökéletes alapja lehet főételeknek, vendégváró falatkáknak, vagy gyors desszerteknek is. Az azonban keveseknek jut eszébe, hogy reggelire is remek alapanyag lehet. Érdemes a mélyhűtőben legalább  1 csomag leveles tésztát tartani, mert bármikor előkaphatjuk, és gyorsan remek finomságokat süthetünk belőle.

Tojásos leveles

Olyan pazar villásreggelit varázsolhatunk ezentúl az asztalra, amilyeneket legelegánsabb szállodákban kaphatunk! Két fontos alapanyag kell hozzá: tojás és készen kapható fagyasztott tészta!

Hozzávalók:

  •     1 adag leveles tészta
  •     100 g reszelt sajt
  •     80 ml tejszín
  •     3 ek. zöldfűszer ízlés szerint
  •     6 tojás
  •   1 nagyobb paradicsom
  •  3 szelet bacon felezve
  • Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

    2. Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk belőle 6 nagyobb négyzetet, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    3. Keverjük krémesre a tejszínt a sajttal és a fűszerekkel, majd oszlassuk el a masszát a tésztán. Tegyünk rá félbevágott paradicsomot és fél bacont.

    4. Egy kanál hátával alakítsunk ki egy-egy mélyedést mindegyiken, majd óvatosan üssük ebbe a tojásokat. Szórjuk meg sóval és egy kis fűszerrel.

    5. Süssük kb. 8-10 perig, amíg a tojás a kívánt állagúra nem sül.

    2. Gyors almás leveles

    Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles
  • 3 alma
  • 2 ek cukor
  • 1 tk fahéj
  • ELKÉSZÍTÉS:

  • Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Negyedeljük fel és magozzuk ki az almákat. Nem szükséges meghámozni őket. A negyedeket vágjuk vékony szeletekre (6-8 szelet lesz egy negyedből) locsoljuk meg néhány csepp citrom levével, így nem barnul meg.
  • Keverjük össze a cukrot a fahéjjal, szórjuk az almára. Forgassuk át, hogy minden oldalon érje a gyümölcsöt és tegyük félre.
  • Tekerjük ki a csomagból a tésztát, vágjuk nyolc egyenlő részre és tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Fektessük az almaszeleteket a tésztalapokra jó sűrűn, egymást lefedve sorakoztatva.
  • Tegyük a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süssük meg. Akkor van kész, ha a tészta szélei felemelkedtek, és ropogós-halványbarnára sültek.
  • 3. Szezámmagos virsli kifli

    Hozzávalók:

  •   1 csomag készre nyújtott leveles tészta
  •    3 pár (hosszú) virsli
  •   tetejére: 1 tojássárgája, kevés tej,
  • reszelt parmezán, szezámmag
  • Elkészítés:

    Csomagoljuk ki a tésztát, simítsuk ki, függőlegesen vágjuk 12 egyforma csíkra. A virsliket vágjuk hosszában ketté. Minden virslire tekerjünk egy tésztacsíkot, majd fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejét kenjük meg tejes tojással, szórjuk meg szezámmaggal és egy kevés parmezánnal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd hagyjuk kihűlni.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek