Létrehozva: 2021.04.29.

4 alma és 5 perc, ilyen isteni sütit még nem ettél

Ez az almás pite mindent visz, ha villámgyors és ízletes desszertre vágysz.

Az almás pite nagy kedvenc szinte midenki imádja. Igazán finom és laktató desszert, de az elkészítése igencsak időigényes. Mi most egy olyan változatot mutatunk meg, amelynek az elkészítése tényleg csak 5 perc, az íze mégis isteni. Nem a hagyományos többrétegű, almás töltelékes verzió, hanem egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető recept, melynek a hozzávalói biztosan megtalálható a konyhádban, és nem kell gyakorlat az elkészítéséhez. Nincs más dolgod, mint követni a lépéseket, és hamarosan megérezheted a frissen sült, mennyei almás pite illatát. Amellett, hogy fenséges az íze, vendégvárónak is tökéletes, bármikor előhúzhatod a tarsolyodból.

Nézzük, hogyan készül az 5 perces almás pite!

Fotó: shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 2 db tojás
  • 50 gramm cukor
  • 100 ml tej
  • 200 gramm búzaliszt
  • vaj a tepsi oldalának kenéséhez
  • citrom vagy citromlé
  • Így készítsd el:

  • Az almákat mosd meg, vágd négy részre és szabadítsd meg a magházától.
  • Az almacikkeket vágd fel vékony szeletekre és tedd bele egy tálba.
  • Egy fél citrom levét facsard rá az almaszeletekre (citromlével is helyettesítheted) és jól keverd össze vele.
  • A 2 darab tojást törd bele egy másik tálba, add hozzá az összes cukrot és elektromos habverővel verd habosra a tojást.
  • Tipp: Ha szereted a fahéjat, keverj a cukorhoz belőle, hogy még finomabb legyen az almás sütid.

  • Ezután öntsd hozzá a 100 ml tejet és újra dolgozd át a habverővel a tojást.
  • Következik a búzaliszt, lehetőség szerint ne csak beleszórd, hanem szitáld bele a lisztet a felvert tojásba, majd az elektromos habverő segítségével újra keverd homogénre az így kapott tésztát.
  • Egy tepsi alját béleld ki sütőpapírral, az oldalát pedig kend meg vajjal és helyezd bele az almaszeleteket.
  • Ha ezzel kész vagy, óvatosan öntsd rá a tojásos-lisztes keveréket az almaszeletekre úgy, hogy mindenhová jusson belőle.
  • 190 fokon 50 perc alatt készre sül a sütőben, tálaláskor porcukorral hintsd meg a tetejét.
  • Ha szeretnéd nyomon követni az almás süti készítésének a lépéseit, kattints a linkre, és behozza neked a videót:

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Felbukkant egy újabb halálos vírus

    origo.hu

    Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

    borsonline.hu

    „Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

    magyarnemzet.hu

    Hosszú idő után először ültek tárgyalóasztalhoz az oroszok és ukránok

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    hirtv.hu

    Kiderült, ki a szerzője Magyar Péterék adatkezelési tájékoztatójának + videó

    origo.hu

    Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

    travelo.hu

    Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

    ripost.hu

    Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

    ripost.hu

    Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

    ripost.hu

    Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

    ripost.hu

    Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk