tóth gabi
Felforralod a fazékban a vizet, majd belerakod a tésztát? Ez a trükk jobb módszer ennél...
Fogunk egy fazekat, megtöltjük vízzel, sót szórunk bele, majd forrás után mehet a tészta, ugye? Na jó, sokan még olajat is öntenek hozzá. Bármilyen bevált megoldásnak is tűnik, tedd félre, mert sokkal gyorsabb és jobb megoldást mutatunk.
Hogy miért érdemes váltanod? Mert sok-sok időt megspórolsz, és még mosogatnod is könnyebb lesz. Egy serpenyőt ugyanis sokkal egyszerűbb elmosni, mint egy lábost. Igen, jól olvastad: serpenyőt!
1. Vegyél elő egy serpenyőt, és felejts el minden előítéletet, melyet az eddigi tapasztalataidra építesz.
2. Szórd bele a serpenyőbe a tésztát, melyet meg szeretnél főzni.
3. Önts hozzá annyi vizet, mely éppen ellepi.
4. Állíts a hőfokot közepesre, sózd meg a vizes tésztát, és kevergesd meg időnként, mialatt főni kezd.
5. Ha a víz túl gyorsan elpárolgott, pótold egy kevéssel.
Ezzel a módszerrel 10 perc alatt elkészül a tésztád, nem kell várni, amíg felforr a főzővíz, és sokkal egyszerűbben, gyorsabban végzel, mint eddig bármikor!