FAZÉK

Felejtsd el a lángost, ez a fokhagymás lepény mindent visz

Isteni kísérője lehet egy nagy tányér bablevesnek.
címkék:

Fokhagymás-sajtot lepény


Fotó: Getty Images

Hozzávalók:

  • 1 bögre kefír
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 1 kanál ecet
  • 1/2 kk. só
  • 1/2 kk. cukor
  • 2,5 bögre liszt
  • 150 g sajt
  • 200 g tehéntúra
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Keverd össze egy tálban a kefirt, sót, cukrot. Futtasd fel az ecetet szódabikarbónával és azt is öntsd hozzá, majd szitáld át a lisztet és az is mehet a tésztába. Habverővel kavard meg.
  2. Egy deszkát szórj meg egy kevés liszttel, gyúrd át rajta a tésztát , majd tedd egy zacskóba és hagyd állni 20 percet.
  3. Reszeld le a sajtot, keverd össze a túróval. A fokhagymát nyomd össze, és keverd hozzá.
  4. A tésztát oszd el négy részre a tölteléket pedig ketté. A tésztákat kör alakúra nyújtsd ki.
  5. Vegyél egy tészta lapot a tölteléket rakd bele, és kend szét, majd egy másik tésztalapot fordíts rá, nyomkodd össze a széleit.
  6. Serpenyőben olajban süsd meg a lepények mindkét oldalát.
  7. Újhagymával, petrezselyemmel díszítheted.

Jó étvágyat!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?