FAZÉK

Ezt még sütni sem kell: így készül a mézeskalácsgolyó

Amikor rájövünk, hogy kevés lesz az ünnepre a süti vagy hirtelen nem várt vendégek jelentkeznek be, akkor egy egyszerű, sütés nélküli golyó megmentheti a helyzetet
címkék:
  • Szerző:

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor (csapott)
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék (púpos)
  • 1 ek rum
  • 12,5 dkg vaj
  • 1/2 dl tej

A forgatáshoz:

  • 4 ek darált keksz
  • 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 narancs reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS:

Fotó: 123RF

Az alapanyagokat egy tálba rakjuk, majd alaposan összedolgozzuk. Diónyi adagokat veszünk ki belőle, és nedves tenyérrel golyókat sodrunk. Egy tányérba szórjuk a darált kekszet, amiben elkeverjük a fűszerkeveréket. Megforgatjuk benne a golyókat, és azonnal kínáljuk, de hűtőben is remekül eláll!

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?