FAZÉK

Ezért a magyar csokiért őrül meg most a fél világ

Elképesztő sikert aratott Londonban egy különleges magyar csoki a legszínvonalasabb gasztronómiai világversenyen, a GREAT TASTE AWARDS 2019-en! A szigetszentmiklósi kézmûves csokoládé manufaktúrában készült praliné három aranycsillagot nyert el!
  • Szerző: D.K.

Három aranycsillagot nyert a szigetszentmiklósi Sweetic csokoládé manufaktúra bonbonja a gasztronómiai Oscar-díjaként számon tartott londoni versenyen, a GREAT TASTE AWARDS 2019-en.

Magyar praliné ilyen elismerésben korábban még soha nem részesült.

A pirosgyümölcs-ibolya-pisztácia ízvilágú, étcsokoládéba mártott finomságot Zala Judit csokoládémester álmodta meg.

Az elmúlt 5 évben, 3 különféle világversenyről összesen 23 díjjal tértünk haza, de ez idáig még nem sikerült a dobogó felső fokára állni. Most olyan ízkombinációval sikerült a világelsőséget elérni, ami nemcsak személyes kedvencem, de vásárlóinknak is a legnagyobb favoritja” – mondta Zala Judit.

Az ítészek így jellemezték a bonbont: “Csodaszépen díszített, fénylő üveggolyó… leheletvékony étcsokoládé burokban a piros gyümölcsök harmóniája, melynek egy bársonyos, ibolyás lecsengése után máris ott a tökéletes minőségű, krémes, meleg, diós, fás pisztácia töltelék. Mindezt nagyon szépen kiegyensúlyozza a vékony étcsokoládé burok."

A világ legnagyobbnak és legszigorúbbnak tartott ételkóstoló megmérettetésének szakmai zsűrije mintegy 12 772 termékmintát kóstolt meg február-július között. A tárgyilagosság érdekében az értékelés „vakkóstolással" történt, s ennek során csak a csomagolás nélküli termékek ízösszetételét, a termékben fellelhető ízjegyek harmóniáját, az élelmiszer küllemét vizsgálták.

“Világviszonylatban és Magyarországon is nagyon magasra tették a lécet a csokoládékészítők, éppen ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy immáron hivatalosan is a világ csokoládékészítőinek élvonalába tartozunk" – mondta Zala Viktor, ügyvezető igazgató, aki szerint a 2019-es év igazi sikersztori a SWEETIC számára

A büszke tulajdonosok éppen hogy csak átvették az ÉV BOLTJA 2019 díjat szigetszentmiklósi mintaboltjuk kapcsán, már indulhattak is Londonba az Academy of Chocolate Awards 2019 csokoládés világverseny díjátadójára, ahonnan 2 bronz és 1 ezüst díjjal tértek haza. Ezt szinte azonnal követte a Great Taste Awards 2019 eredményhirdetése, ahol elnyerték a három arany csillagot.

És ezeket olvastad már?