FAZÉK

Ez lett az ősz kedvenc lekvárja, most sem késő eltenni

Meg szeretnéd lepni a családot egy szuper reggelivel a hétvégére? Ez a lekvár a kalács mellé tuti találat!

Egyszerű, gyors és fantasztikus finom ez a lekvár! Ősszel szuper választás, vajas kaláccsal hétvégi reggeleken, egy meleg teával elvarázsol!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 0,4 kg méz
  • 1 kg Befőzőcukor 2:1
  • 2 db citrom leve és héja

Így készítsd el:

  1. Először mosd el és sterilizáld a befőttes üvegeket.
  2. Közben hámozd meg az almákat, vedd ki a magházakat, és vágd apró kockákra őket. Öntsd az összeset egy lábosba, majd reszeld hozzá a citromok héját és csavard bele a levét is. Add hozzá a mézet és öntsd bele a cukrot.
  3. Jól keverd össze, és kezd el főzni. A forrástól számított 20 perc múlva készen is van a lekvárod.
  4. Botmixxerrel pépesítsd, és töltsd bele az üvegekbe.

Jó étvágyat!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?