RETRO RÁDIÓ

Ez lett az ősz kedvenc lekvárja, most sem késő eltenni

Ez lett az ősz kedvenc lekvárja, most sem késő eltenni
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 11. 19. 18:10

Meg szeretnéd lepni a családot egy szuper reggelivel a hétvégére? Ez a lekvár a kalács mellé tuti találat!

Egyszerű, gyors és fantasztikus finom ez a lekvár! Ősszel szuper választás, vajas kaláccsal hétvégi reggeleken, egy meleg teával elvarázsol!

Fotó: pixabay.com

Hozzávalók:

  • 2 kg alma
  • 0,4 kg méz
  • 1 kg Befőzőcukor 2:1
  • 2 db citrom leve és héja
  • Így készítsd el:

  • Először mosd el és sterilizáld a befőttes üvegeket.
  • Közben hámozd meg az almákat, vedd ki a magházakat, és vágd apró kockákra őket. Öntsd az összeset egy lábosba, majd reszeld hozzá a citromok héját és csavard bele a levét is. Add hozzá a mézet és öntsd bele a cukrot.
  • Jól keverd össze, és kezd el főzni. A forrástól számított 20 perc múlva készen is van a lekvárod.
  • Botmixxerrel pépesítsd, és töltsd bele az üvegekbe.
  • Jó étvágyat!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.