tóth gabi
Húsvétkor kihagyhatatlan a friss, ízletes pogácsa. Dobj hozzá egy kis medvehagymát, használd ki a szezont!
A medvehagymás pogácsa egy igazi főnyeremény, amikor ennek a különlegességnek szezonja van. Ha imádja a család, akkor jobb, ha rögtön két adagot készítesz belőle, tuti el fog fogyni! Mutatjuk a receptet!
A medvehagyma egy csodálatos fűszernövény. Fertőtleníti, méregteleníti a bélrendszeret, ezáltal javítja a bélműködést is. Vesetisztító. Tisztán tartja az érfalakat, vérnyomás csökkentő hatása is bizonyított. Illata és íze a fokhagymáéhoz hasonló, de nem olyan intenzív. Ha az erdőben gyűjtöd, mindig ellenőrizd a leveleket, mert a gyöngyvirágé is nagyon hasonló, viszont rendkívül mérgező! Egy kis odafigyeléssel észreveszed a különbséget, ugyanis a gyöngyvirág levele sokkal fényesebb és erezettebb a medvehagymáénál. Nagyon fontos! Az enyhe tél miatt idén az átlagosnál hetekkel korábban indult a szezon, február vége óta megtalálhatod.