RETRO RÁDIÓ

Ez a legnagyobb hiba, amit a rizs főzése közben elkövetnek a háziasszonyok

Ez a legnagyobb hiba, amit a rizs főzése közben  elkövetnek a háziasszonyok
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2019. 01. 01. 12:00

Szinte mindenki csinálja, de ez nem azt jelenti, hogy helyes: egészen más lesz a rizs állaga, ha kihagyod ezt az egy mozdulatot a fõzésbõl. Mutatjuk a trükköt...

Amilyen könnyűnek tűnik a rizsfőzés, annyira könnyű elrontani is: a háziasszonyok sokszor a hajukat tépik, hogy kemény marad, vagy épp ellenkezőleg, összeáll ragacsos masszává.Sokan felemelgetik a fedőt, és ránéznek főzés közben, hogy áll a rizs – és kiderült, hogy ez a legnagyobb hiba, amit egy háziasszony elkövethet.

A tökéletes rizs titka ugyanis, hogy békén kell hagyni, a főzés elejétől egészen a végéig: semmi kukucskálás, kevergetés, sózás. Magyarán: a fedő maradjon a helyén végig. És miért? Nos, a gőz miatt: a jó rizs titka ugyanis az, hogy menyire tudja átjárni a szemeket a gőz. Ha lejár a főzési idő, akkor már szabad benézni a fedő alá, hogy megfelelő-e az állaga;  de addig tilos.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.