FAZÉK

Ez a fagyasztott halrudacska titka, ha így sütöd, nem esik szét

Sokszor hiába minden igyekezet, gusztusos, ropogós rudacskák helyett szétesett borzalom lesz a végeredmény. Szerencsére az asszonyok, ha összedugják a fejüket, mindenre találnak megoldást. Mutatjuk a tuti technikákat!
  • Szerző:

A világ legegyszerűbb ebédje a mirelit halrudacska, de sokan sétálnak bele abba a csapdába, hogy alábecsülik az elkészítését. Ugyanis a legkisebb hibára apró darabokra esik szét, megszívja magát olajjal, és nem csak ronda lesz, de ehetetlen is. Egy magyar csoportban azonban a háziasszonyok elárulták, mi az atombiztos technika halrudacska-ügyben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

1. Ne sajnáld az olajat!

Fotó: Profimedia

Ha túl keveset teszel a rudacskák alá, leragad az aljuk, és hamar szétesésnek indulnak. Legalább félig lepje el őket. Abban is sokan egyetértettek a hozzászólók között, hogy megfordítani csak akkor szabad, amikor már keményre sült az aljuk.

 

2. Nem mindegy a hőfok

Az olaj nem csak bőséges, de jó forró is kell legyen. Vigyázat: nem csak a sütés elején kell figyelni a hőfokra, hiszen lehet bármilyen forró az olaj, ha túl sok rudacskát dobsz bele, lehűtik, és szétesés lesz a vége. Egyszerre csak hármat-négyet tegyél a serpenyőbe.

 

3. A sütő a tuti

Fotó: Pixabay

Rengetegen megosztották, hogyan készítik a halrudacskákat, de a többség azonnal rávágta: vacakoljon a fene az olajjal, irány a sütő! Teljesen zsiradékmentesen megsüthető, garantáltan nem esik szét, és nem szívja meg magát. Teheted sütőpapírra, vagy simán a tepsire, a lényeg, hogy kb. húsz perc alatt mindkét oldala ropogósra sül. 180-200 fokra állítsd a sütőt, melegítsd elő, így a rudacskáknak esélyük sincs szétesni.

És ezeket olvastad már?