tóth gabi
Dobd fel a szürke õszi reggelt! Süss sokféle, színes szilvával borított, krémes sütit. Csak dobáld be a serpenyõbe a hozzávalókat, és már tolhatod is a sütõbe. Bújj vissza az ágyba, és úgy melegen fogyaszd, egy pohár teljes tejjel.
Gond nélkül, pillanatok alatt elkészül ez a mesés, rusztikus sütemény. Desszertként is fogyaszthatod, de hétvégén, reggelire, egy pohár tejjel is mennyei. Ágyban elköltve, lustálkodva kicsit, ideális kezdése a felhőtlen napnak.
Krémes, gyümölcsös, nem túl édes.
A sokféle szilva vidám színkavalkádja feldobja a szürke őszi reggelt.
1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius-fokra. Vajazz ki egy 25 cm-es tepsit vagy egy öntöttvas serpenyőt, és szórd meg cukorral.
2. Egy tálban keverd össze a cukrot, a vaníliát, a tojást, és habverővel verd simára.
3. Add hozzá a lisztet, a szerecsendiót, a tengeri sót, és óvatosan kavard addig, míg az összes lisztcsomó el nem tűnik. Öntsd fel a tejjel és a narancsvirág vízzel. Finom mozdulatokkal dolgozd simára és egységesre.
4. A tésztát öntsd az előkészített serpenyőbe. Vond be a félbevágott szilvával, majd szórd meg darabos nyerscukorral. Süsd 30-45 percig, vagy míg a süti szilárd, a teteje meg szép barna nem lesz.
5. Vedd ki a sütőből a serpenyőt, hagyd hűlni 5-10 percet. Hintsd meg porcukorral, tetszés szerint. Melegen tálald, úgy a legfinomabb. Frissen, a sütőből.