FAZÉK

Durranásbiztos lett a töltött káposzta! Így csavard fel a tölteléket

Figyelj és lesd el a titkot: most megmutatjuk, mitől lesz tökéletes a töltött káposztád!

A töltött káposzta alapreceptjét mindenki könnyen elkészítheti, de most megmutatjuk, hogy tudsz tökéletes töltelékeket tekerni ehhez a finom, hagyományos ételhez.

A legnagyobb titok a megfelelő töltelék elkészítésében és annak feltekerésében rejlik.

A levelekbe kerülő töltelék alapmasszájának mennyiségét mindig igazítsd a levél méretéhez. Ahhoz, hogy egyben maradjanak a töltelékek, fontos, hogy kisebb mennyiséget tegyél minden levélbe, főzés közben ugyanis megnő a térfogata és kitölti a levelet.

Töltött káposzta

Hozzávalók:

a töltelékhez

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált csirkemell
  • 1 tasak előfőzött (de nem készre főtt) rizs
  • 1/2 apróra vágott hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál vaj
  • 1 tojás felverve
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál  őrölt bors

az elkészítéshez

  • 1 fej friss káposzta vagy 15 db savanyított káposztalevél és 1 kg savanyú káposzta
  • 1 közepes doboz sűrített paradicsom
  • 2 babérlevél
  • 3 szem egész bors
  • só, bors ízlés szerint
  • friss kapor a tálaláshoz (elhagyható)
  • 1-2 kanál tejföl

 

1. Vágd ki a káposzta torzsáját és főzd 5 percig egészben.

 

2. Készítsd el a tölteléket az apróra vágott és a vajon megpárolt hagymából és a többi hozzávalóból.

3. A megfőzött káposztalevelek vastag erét kivágva maroknyi tölteléket rakj a levél alsó részére, hajtsd be a két oldalát, majd tekerd fel a töltelékkel a levelet.

 

4. A megmaradt káposztát vágd fel vékonyan és tedd az edény aljára, majd  a töltelékek következnek. Öntsd fel vízzel elkevert sűrített paradicsommal és tedd bele a fűszereket.

 

5. Főzd kb. egy órát. Tálald tejföllel és friss kaporral.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?