tóth gabi
Úgy olvad szét a könnyû krém a szádban, hogy nem akarod majd abbahagyni...
A tiramisu a legistenibb desszertek egyike, különösen akkor, ha a könnyű krém lágy és levegős. A következő verzió nemcsak ennek az kitételnek tesz eleget, hiszen a csokoládé és a málna mennyei extrát tesz hozzá.
Hozzávalók
24 db babapiskóta
1 csésze kávé (2-2,5 deci ízlés szerint)
2 evőkanál tejszín
4 tojás sárgája
1/2 csésze cukor
1/2 csésze csokoládé chips vagy 1/2 tábla apróra tört étcsokoládé
8 dkg mascarpone
2 teáskanál vanília kivonat
30 dkg málna
Így készítsd:
1. Fektesd a babapiskótákat egymás mellé egy lapos tálra, locsold meg a kávéval, és hagyd, hogy beigya a kávét a piskóta, amíg elkészíted a csokoládés krémet.
2. Keverd habosra a tojássárgáját és cukrot, majd alacsony hőfokon folyamatosan és lassan melegítsd 3-4 percig, amíg a cukor el nem olvad a masszában. Ezután rögtön vedd is le a tűzről. Figyelj, hogy ne hevítsd túl, nehogy elkezdjen összehúzódjon a tojás!
3. A csokoládét és a tejszínt tedd egy mikrózható edénybe, és rakd a mikróba 30 másodpercre. Miután kivetted, keverd össze alaposan, amíg a csoki el nem olvad. Ha vannak benne még egész darabok, akkor további 10-15 másodpercig mikrózd meg újra.
4. Add a csokoládés keveréket a tojásoshoz és keverj belőle egy homogén krémet. Ezután add hozzá a mascarponét és dolgozd el egyenletesre a masszával.
5. Rétegezd egymásra a piskótát, a krémet, a málnát, majd újra a piskótát, újabb adag krémet és málnát. Legszebb, ha csészében rétegezed, tetejét pedig tejszínhabbal és csokoládéforgácsokkal vagy kakaóporral díszíted.