RETRO RÁDIÓ

A nagy zellertrükk! Így csempészd a levesbe!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 11. 11. 12:58

Hiába egészséges a zeller, ha olyan ronda, hogy kevesen kapnak hozzá kedvet. Legjobb, ha belecsempészed az ételekbe, senki nem veszi észre! És minden finomabb lesz!

 

 

A legintenzívebb ízeket, illatokat a zeller adja a leveseknek, de a megfőtt gumót csak kevesen eszik meg. Sok családban ki is veszik tálalás előtt a szinte pépesre főtt zellermaradványokat a levesből, ne rondítsa az összképet a szépen megterített asztalnál.

Pedig nagy hiba kidobni a főtt zellert a benne rejlő értékes tápanyagokkal együtt! Jobb ötletünk van!

Sűrítsd be a zellerdarabokkal a levest! Így nem kell lisztes rántást vagy habarást készítened, sokkal egészségesebb lesz az ebéd! Nincs más dolgod, mint összeturmixolni a levesből kiemelt zellerdarabokat egy kevés lével, majd az így kapott pépet keverd vissza a levesbe. A legjobb az egészben: így megúszhatod, hogy fölösleges szénhidrátok kerüljenek az ételedbe! Krémlevesek sűrítésekor is használhatod!Ez a fokhagymakrémleves még az influenzát is elűzi!

1. Bableveshez tökéletes, senki nem mondja meg, hogy zellert csempésztél bele!

2. Frankfurti leveshez is bevetheted a praktikát!

3. A minestrone is sokkal finomabb zelleres sűrítéssel!

4. Jó ötlet zöldborsós raguleveshez is.

5. A tárkonyos levesek ízét még ki is emeli.

6. De egy egyszerű kolbászos krumplileves ízén is nagyot dob.

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.