Létrehozva: 2020.08.30.

A csokifagyi már a múlté, hódít az új jeges csoda

Felejtsd el a bolti csokifagyit! A csokis csábítás neve idén semifreddo! Minden csokirajongó álma ez a finom, jéghideg desszert.

Szerző Horváth Gabi

Ez az ínycsiklandozó olasz édesség olyan krémes, mint a csokipuding, és olyan frissítő, mint a fagyi. Gazdag, igazán csokis ízét sokáig nem fogod elfelejteni. De nem is kell sokáig nélkülöznöd a finomságot, mivel az elkészítése mindössze öt percet vesz igénybe, amihez még fél óra hűtés tartozik. Ezután pedig máris eheted. A receptben található mennyiségek két adaghoz elegendőek: megoszthatod a pároddal a finomságot, vagy egyszerűen elteheted magadnak, hátha nem éred be egy tálkával. Ha pedig megduplázod az adagot, négy embernek szerzel örömet a finom édességgel ebéd után.

A finomság csoki helyett kakaóporral készül, mivel a csokoládéban levő kakaóvaj fagyasztás közben keményre dermedne. A semifreddo (az édesség nevének jelentése: félig fagyott) viszont kifejezetten könnyű állagú édesség. A legjobb a holland kakaópor, amely kevésbé savas, mint más kakaóporok, így az íze is lágyabb. Mielőtt kimérnéd a semifreddóhoz szükséges mennyiséget, szitáld át, így lesz tökéletes az eredmény.

Csokoládés semifreddo

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 50 g porcukor
  • 28 g átszitált holland kakaópor
  • 120 ml tejszín
  • 60 ml tej
  • 2 nagyobb tojás sárgája
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • egy csipet só
  • Így készítsd el:

  • Egy finom lyukú szűrőt tegyél egy közepes tál fölé, és tedd félre. Egy kisebb lábasban keverd alaposan össze a cukrot, a kakaót és a sót, majd habverővel keverd bele a tejet. Amikor a massza sima, add hozzá a tejszínt, és ezzel is keverd simára.
  • Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett forrald fel a keveréket. Főzd egy percig, folytatva a keverést, hogy elkezdjen sűrűsödni.
  • Vedd le a lábast a tűzről, és keverd bele a tojássárgáját, valamint a vaníliakivonatot. A csokoládés masszát öntsd a szűrőbe, és nyomd át rajta. A lábas oldalához és aljához tapadó masszát is kapard le, és nyomd át a szűrőn.
  • Oszd el két tálkában a masszát. Fedd le szorosan fóliával az edényeket, és 30-45 percig fagyaszd az édességet a mélyhűtőben. Akkor a legjobb, amikor még nem fagyott meg teljesen. Ha vendégeknek készíted, jóval az érkezésük előtt, akkor tedd a sima hűtőbe, és csak tálalás előtt 30-45 perccel kezdd el fagyasztani. Tejszínhabbal is tálalhatod.
  •  

    Szerző Horváth Gabi

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

    origo.hu

    Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

    borsonline.hu

    „Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

    ripost.hu

    Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

    vg.hu

    Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

    origo.hu

    Kórházba került Zámbó Krisztián

    mindmegette.hu

    Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    ripost.hu

    Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk