FAZÉK
2020 nyarának legnagyobb dobása: Így készül a kefires lángos
Végre itt a strandidő, nincs is jobb, mint egy friss, ropogós szélű lángos! Otthon is könnyedén elkészítheted, ráadásul, ha megbolondítod kefirrel a tésztát, nem csak az íze lesz jobb. Mutatjuk a receptet!Ha nyár, akkor lángos! Mindenki máshogy szereti: van, aki a sima sósat választja, a merészebbek a fokhagymás változatért vannak oda, mások sok sajttal, tejföllel kedvelik, de egy dolog közös: nagyon nem mindegy, milyen a tészta. A jó lángos könnyű, foszlós, ropogós. Ha kefirt és szódabikarbónát is teszel bele, akkor nem lőhetsz mellé; ráadásul a tésztát behűtheted, és később bármikor előveheted, ha lángosozni szeretnétek.
EZEKET OLVASTAD MÁR?
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 1 db tojás
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 3 pohár kefir
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 kiskanál só
Így készítsd el:

Fotó: Pixabay
- Tedd a lisztet egy nagyobb tálba, majd üsd rá a tojást. Ezután jöhet a langyos tejben felfuttatott élesztő, a só, a szódabikarbóna, majd a kefirek.
- Alaposan gyúrd ki az egészet, majd tedd el egy órára pihenni a tésztát.
- Végül vegyél ki belőle annyit, amennyi lángost szeretnél kisütni, a többit pedig tedd a hűtőbe; legalább 4-5 napig eláll.
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?