FAZÉK

2020 nyarának legnagyobb dobása: Így készül a kefires lángos

Végre itt a strandidő, nincs is jobb, mint egy friss, ropogós szélű lángos! Otthon is könnyedén elkészítheted, ráadásul, ha megbolondítod kefirrel a tésztát, nem csak az íze lesz jobb. Mutatjuk a receptet!
címkék:
  • Szerző:

Ha nyár, akkor lángos! Mindenki máshogy szereti: van, aki a sima sósat választja, a merészebbek a fokhagymás változatért vannak oda, mások sok sajttal, tejföllel kedvelik, de egy dolog közös: nagyon nem mindegy, milyen a tészta. A jó lángos könnyű, foszlós, ropogós. Ha kefirt és szódabikarbónát is teszel bele, akkor nem lőhetsz mellé; ráadásul a tésztát behűtheted, és később bármikor előveheted, ha lángosozni szeretnétek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 3 pohár kefir
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 1 kiskanál só

Így készítsd el:

Fotó: Pixabay

  • Tedd a lisztet egy nagyobb tálba, majd üsd rá a tojást. Ezután jöhet a langyos tejben felfuttatott élesztő, a só, a szódabikarbóna, majd a kefirek.
  • Alaposan gyúrd ki az egészet, majd tedd el egy órára pihenni a tésztát.
  • Végül vegyél ki belőle annyit, amennyi lángost szeretnél kisütni, a többit pedig tedd a hűtőbe; legalább 4-5 napig eláll.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?