ÉLETMÓDI

Szerző Sors Edina

1 hónapja

Így készül az isteni házi pirosarany

Itt az ideje, hogy elkészítsd otthon ezt az isteni, klasszikus magyar ételízesítőt. Magyaros ételekhez nélkülözhetetlen.

Szerző Sors Edina

Sokak kedvence a pirosarany, szinte minden háztartásban megtalálható. Készítsd el otthon ízletesen, sokkal finomabb lesz tőle a pörkölt, a gulyás és a töltöttkáposzta. A magyaros ételek szinte elképzelhetetlenek nélküle, de felejtsd el a bolti változatot.

Beef,Goulash,,Soup,And,A,Stew,,Made,Of,Beef,Chuck
Fotó: Shutterstock

Érik a friss paradicsom a kertekben és a piacokon is találsz kápia paprikát, érdemes most nyár végén befőzni. Télen is utánozhatatlanul finomak lesznek az ételeid. Mutatjuk a tuti jó receptet!

Házi pirosarany

Traditional,Turkish,Chili,Pepper,And,Tomato,Paste,In,Bowl,Or
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3 kg kápia paprika
  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 10 dkg ételízesítő
  • 7 ek só
  • 1p ek cukor
  • 3 tk szalicil
  • 1 l étolaj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg, darabold fel, majd daráld le a paprikát, a paradicsomot és a hagymát. Add hozzá az olajat, az ételízesítőt, a sót, cukrot és a szalicilt. 
  2. Tedd fel a tűzre, és forrás után 1 órán keresztül főzd.
  3. Szedd üvegekbe, tetejükre önts egy kevéske olajat, majd rakd száraz dunsztba.

Jó étvágyat!

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!