
Így készül az isteni házi pirosarany
Itt az ideje, hogy elkészítsd otthon ezt az isteni, klasszikus magyar ételízesítőt. Magyaros ételekhez nélkülözhetetlen.
Sokak kedvence a pirosarany, szinte minden háztartásban megtalálható. Készítsd el otthon ízletesen, sokkal finomabb lesz tőle a pörkölt, a gulyás és a töltöttkáposzta. A magyaros ételek szinte elképzelhetetlenek nélküle, de felejtsd el a bolti változatot.

Érik a friss paradicsom a kertekben és a piacokon is találsz kápia paprikát, érdemes most nyár végén befőzni. Télen is utánozhatatlanul finomak lesznek az ételeid. Mutatjuk a tuti jó receptet!
Házi pirosarany

Hozzávalók:
- 3 kg kápia paprika
- 1,5 kg paradicsom
- 1 kg vöröshagyma
- 10 dkg ételízesítő
- 7 ek só
- 1p ek cukor
- 3 tk szalicil
- 1 l étolaj
Így készítsd el:
- Mosd meg, darabold fel, majd daráld le a paprikát, a paradicsomot és a hagymát. Add hozzá az olajat, az ételízesítőt, a sót, cukrot és a szalicilt.
- Tedd fel a tűzre, és forrás után 1 órán keresztül főzd.
- Szedd üvegekbe, tetejükre önts egy kevéske olajat, majd rakd száraz dunsztba.
Jó étvágyat!






