RETRO RÁDIÓ

Így készül az isteni házi pirosarany

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 08. 16. 11:20

Itt az ideje, hogy elkészítsd otthon ezt az isteni, klasszikus magyar ételízesítőt. Magyaros ételekhez nélkülözhetetlen.

Sokak kedvence a pirosarany, szinte minden háztartásban megtalálható. Készítsd el otthon ízletesen, sokkal finomabb lesz tőle a pörkölt, a gulyás és a töltöttkáposzta. A magyaros ételek szinte elképzelhetetlenek nélküle, de felejtsd el a bolti változatot.

Beef,Goulash,,Soup,And,A,Stew,,Made,Of,Beef,Chuck
Fotó: Shutterstock

Érik a friss paradicsom a kertekben és a piacokon is találsz kápia paprikát, érdemes most nyár végén befőzni. Télen is utánozhatatlanul finomak lesznek az ételeid. Mutatjuk a tuti jó receptet!

Házi pirosarany

Traditional,Turkish,Chili,Pepper,And,Tomato,Paste,In,Bowl,Or
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3 kg kápia paprika
  • 1,5 kg paradicsom
  • 1 kg vöröshagyma
  • 10 dkg ételízesítő
  • 7 ek só
  • 1p ek cukor
  • 3 tk szalicil
  • 1 l étolaj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg, darabold fel, majd daráld le a paprikát, a paradicsomot és a hagymát. Add hozzá az olajat, az ételízesítőt, a sót, cukrot és a szalicilt. 
  2. Tedd fel a tűzre, és forrás után 1 órán keresztül főzd.
  3. Szedd üvegekbe, tetejükre önts egy kevéske olajat, majd rakd száraz dunsztba.

Jó étvágyat!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.