
Forróságban együnk hideget: jöhet a tzatziki!
A nagy forróságban jólesik egy kis hűsítő finomság, ráadásul ez a könnyű saláta a gyomrot sem terheli meg. Diéta alatt is bátran fogyaszthatod, hiszen csak minimális kalóriát tartalmaz. Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!
Olcsó, gyorsan elkészül, és isteni finom: a tzatziki nem véletlen az uborkás ételek királynője! Mindössze friss uborkára, fokhagymára és natúr joghurtra lesz szükséged hozzá, hogy elkészítsd; de megbolondíthatod egy kevés kaporral, olívaolajjal és citromlével is. Fogyaszthatod öntetként, salátaként frissen sült húsokhoz, de önmagában is isteni finom. Diéta alatt gyakorlatilag mennyiségi korlát nélkül fogyaszthatod, hiszen minimális a kalóriatartalma: egy adagban (100 gramm) mindössze 58 kcal van. Emellett nagyon egészséges is, hiszen az uborka nyersen fogyasztva immunerősítő, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, és rengeteg rostot és béta-karotint tartalmaz. A natúr joghurt pedig a bélflóra egyensúlyának megtartásában és az emésztésben segít. Érdemes tehát minél többször elkészíteni ezt a finomságot otthon, főleg, hogy folyamatosan érik az uborka, így bármikor be tudsz szerezni ebből a friss zöldségből. Mutatjuk a receptet!

Tzatziki recept
Hozzávalók:
- 1 db kígyóuborka vagy 2-3 db fürtös uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1 tk citromlé
- 40 dkg görög joghurt
- 2 tk olívaolaj
- 1 tk apróra vágott kapor
Elkészítés:
- Héjastul reszeld le nagy lyukú reszelőn az uborkát, majd sózd meg, fedd le, és tedd a hűtőbe egy órára. Tovább is hagyhatod állni, annál finomabb lesz a tzatziki.
- Sűrű szűrőn szűrd le a joghurtot; hadd csepegjen le alaposan. Közben reszeld le, vagy zúzd össze a fokhagymát.
- Nyomkodd ki alaposan az uborkát, hogy minél kevesebb leve maradjon. Add a joghurhoz a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat és a kaprot, majd az egészet keverd össze az uborkával. Érdemes pár órát hagyni állni a hűtőben, hiszen így nem csak hűsítően hideg lesz, de az ízek is jobban összeérnek.






