RETRO RÁDIÓ

Sós karamellás lett a tiramisu, feltétlenül meg kell kóstolnod

Sós karamellás lett a tiramisu, feltétlenül meg kell kóstolnod
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 06. 11. 17:20

Izgalmas ízvilág, szuper recept! Kihagyhatatlan ez a tiramisu! Próbáld ki,ha vendégeid jönnek.

Ha szeretet a karamellt és a tiramisut, akkor ez a desszert a kedvenced lesz! Izgalmas ízvilágot nyújt a sós karamell és a mascarpone együtt. Ezt az egyszerű receptet gyorsan elkészítheted, lepd meg a családod a finomsággal. Mutatjuk a receptet.

Karamellás tiramisu

 

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • 30 dkg mascarpone
  • 20 db babapiskóta
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 3 db tojás

Így készítsd el:

  1. Lábasban a cukor feléből és 3 evőkanál vízből készítsd barna karamellt. Vedd le a tűzről és add hozzá a puha, felkockázott sós vajat, majd a tejszínt. Tedd vissza a tűzre és 2 percig forrald, majd hagyd kihűlni.
  2. Válaszd szét a tojásokat és egy tálba keverd fel a sárgákat a maradék cukorral. Add hozzá a mascarponét, és alaposan keverd össze. Verd kemény habbá habverővel a tojásfehérjéket, majd óvatosan forgasd bele a krémbe.
  3. Egy kis jénaiba alulra tedd a piskótákat, rétegezd rá a krémet, majd ismét rétegezd a piskótát a krémet és a tetejére csorgasd a karamellt. Karamellt a közepébe is bátran tehetsz, ízlés szerint oszt szét a rétegeket. Tedd a hűtőszekrénybe a tiramisut minimum 4 órára, de teheted egy egész éjszakára is.
  4. Tálaláskor ha maradt karamelled, díszítheted vele a sütit.

Jó étvágyat

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.