RETRO RÁDIÓ

Potyogtasd a meggyet, így készül az isteni pite

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 06. 27. 11:40

Nyáron kötelező a meggyes pite. Ilyen egyszerű receptet nem találsz!

Ez a meggyes süti nemcsak isteni, könnyű és zamatos, de extrán puha marad akár több napon keresztül. Az egész család imádni fogja! Ne csodálkozz, ha újabb adagot követelnek majd, ha megkóstoljátok!

Meggyes pite

Cherry,Cake
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl olaj

 

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a friss meggyet, magozd ki és hagyd lecsöpögni.
  2. Szitáld át a lisztet egy tálba, keverd bele a sütőport és a cukrot. Öntsd hozzá a tejet, üsd bele a tojásokat, végül 1 dl olajat is keverj hozzá, amíg csomómentes nem lesz.
  3. Közepes méretű tepsit olajozz ki, lisztezd és öntsd bele a tésztát, majd potyogtasd bele a meggyet.
  4. 180C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig süsd meg a pitét. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta.
  5. Hagy a végén kihülni, ízlés szerint porcukrozhatod a tetejét.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.