Ez a meggyes süti nemcsak isteni, könnyű és zamatos, de extrán puha marad akár több napon keresztül. Az egész család imádni fogja! Ne csodálkozz, ha újabb adagot követelnek majd, ha megkóstoljátok!
Meggyes pite
Hozzávalók:
50 dkg magozott meggy
20 dkg liszt
15 dkg cukor
3 db tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tej
0,5 dl olaj
Így készítsd el:
Mosd meg a friss meggyet, magozd ki és hagyd lecsöpögni.
Szitáld át a lisztet egy tálba, keverd bele a sütőport és a cukrot. Öntsd hozzá a tejet, üsd bele a tojásokat, végül 1 dl olajat is keverj hozzá, amíg csomómentes nem lesz.
Közepes méretű tepsit olajozz ki, lisztezd és öntsd bele a tésztát, majd potyogtasd bele a meggyet.
180C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig süsd meg a pitét. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta.
Hagy a végén kihülni, ízlés szerint porcukrozhatod a tetejét.