
Így készül otthon az isteni strandlángos, mutatjuk a trükköt
Totál odavagy a lángosért? Nyáron a strandon mindig megkívánod? Ne késlekedj, dobd össze otthon, ígérjük isteni és sokkal olcsóbb lesz!
Készítsd el otthon a strandlángost, nem fogsz benne csalódni! Sőt, imádni fog érte az egész család! Íme, a recept:
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 dl kefír
- 1 ek. só
- 1,5 dl langyos víz
- csipet szódabikarbóna
Így készítsd el:
- Keverd össze a lisztet és a szódabikarbónát, majd morzsold bele az élesztőt. Add hozzá a kefírt és a langyos vizet. Egy fakanál segítségével dolgozd össze, míg hólyagos nem lesz.
- Egy órát hagyd kelni. Olajjal megkent munkalapra borítsd rá, olajos kézzel formálj a tésztából ökölnyi nagyságú gombócokat.
- Az étolajat forrósítsd fel egy serpenyőben, és amikor jó forró, olajos kézzel húzogasd ki a tésztagombócokat, és dobd az olajba. Az egyik oldalát fedővel lefedve, a másikat fedő nélkül süsd, így lesz igazán ropogós a tészta külseje.
- Szedd papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpöghessen róla! Frissen, melegen fogyaszd el!
Tegyél a tetejére ízlés szerint sajtot, tejfölt, fokhagymát, de akár sonkával is felturbózhatod!
Jó étvágyat!
Tipp:
A tésztát dupla mennyiségben is elkészítheted, ha vendégeket vársz, vagy ha szeretnél máskor is sütni belőle. Ezt a lángostésztát nem szükséges azonnal kisütni; a kimaradt részt egy jól záródó dobozban tedd el a hűtőbe. A kefíres lángos többek közt azért is nagyon praktikus, mert a kész tészta akár egy hétig is eláll a hűtőben, amikor lángost ennél, elég elővenned és kisütnöd. Nem kell várnod vele, hidegen megformázod és máris sütheted, olyan lesz, mintha frissen készítetted volna a tésztáját. Imádni való a strandlángos!






