YESSS

Tegyél szódabikarbónát a panírba, fantasztikus lesz a hatás

A rántott hús úgy finom, ha a panír könnyű és ropogós. Igen, de ezt nem is olyan könnyű elérni! Ezzel a trükkel viszont lehetetlen elrontani, mutatjuk a receptet!
  • Szerző:

Elsőre lehet, hogy furcsán hangzik a panírozás szódabikarbónával, de a végeredmény miatt mindenképpen megér egy próbát. A rántott hús ugyanis csakis roppanós bundával az igazi! Ezzel a trükkel pedig garantáltan az lesz, és nem is bonyolult így elkészíteni ezt a finom ebédet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: pixabay.com

A panírozás szódabikarbónával gyerekjáték, bár elsőre sokan megrettennek tőle; ugyanis kell pár csepp malátaecet is hozzá. Ez azonban nem elhagyható, hiszen ahogy az ecet savjai reakcióba lépnek a szódabikarbónával, a keletkező gázok habosra fújják a bundát; ettől lesz ez a panír mennyeien ropogós. Pluszban a malátaecet miatt egy leheletnyit sörös íze lesz, ami a rántott húsnak nagyon is jól áll. Mutatjuk a receptet!

Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók a panírhoz:

  • Liszt
  • Tojás
  • víz
  • pár csepp malátaecet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • zsemlemorzsa

Fotó: Shutterstock

 

 

Elkészítés:

  • Készítsd elő, majd sózd be a húst ízlésed szerint.
  • Keverd össze a panírt: verd fel a tojásokat, add hozzá a szódabikarbónát és az ecetet. Utána forgasd meg lisztben, majd a tojásos masszában, és végül zsemlemorzsában a húsokat.
  • Azonnal süsd ki forró olajban. Ne ijedj meg, ha felpuffad közben a bunda, ez természetes: várd meg, míg aranybarnára nem sül.
  • A végeredmény omlós, puha hús, kívül pedig ropogós panír.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?