RETRO RÁDIÓ

Így készül a svéd uborka télire, ezt imádni fogod

Pickled,Cucumbers,.,Sliced,Cucumbers,Marinated,With,Onions,And,Mustard
Létrehozva2022. 06. 11. 12:04
Frissítve2022. 06. 12. 12:54

Aki szereti a savanyúságot, és gyakran fogyaszt kovászos uborkát vagy csemege uborkát, annak kötelező kipróbálni ezt a receptet is.

Ráadásul még a gyerekek is szeretni szokták, mert az íze kellemesen édes. Ha nem szeretnél cukrot használni, folyékony édesítővel is el lehet tenni ezt a savanyúságot, ugyanolyan finom lesz a végeredmény! Érdemes az uborkaszezonban a téli hónapokra is gondolni.

Cooking,Salad,With,Fresh,Cucumbers.,Flying,Slices,Of,Cucumbers,In
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 kg szeletelt uborka
  • 1 kg vékonyra szeletelt hagyma
  • 1 dl só
  • 8 dl cukor vagy megfelelő mennyiségű folyékony édesítő
  • 4 dl ecet (10%-os)
  • 6 dl víz
  • mustármag ízlés szerint, de max. 25 gramm
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 1 kávéskanál borkén (főként a zöld szín megőrzése miatt)
     

Elkészítés módja:

A vöröshagymát megtisztítjuk a héjától, majd legyaluljuk vagy vékony szeletekre vágjuk. Az uborkát is megmossuk, majd héjával együtt legyaluljuk vagy vékony szeletekre vágjuk. Tegyük egy nagy lábasba a felaprított zöldségeket. A többi hozzávalót külön keverjük össze egy másik edényben, majd miután a só és a cukor nagyjából feloldódott, öntsük rá az uborkára és a hagymára. Hagyjuk a lében állni 24 órát a zöldségeket, mielőtt eltennénk. Napközben többször keverjük meg, időközben pedig tiszta ruhával takarjuk le az edény tetejét. Kóstolással ellenőrizhetjük, hogy elég édesnek vagy savanyúnak találjuk-e az uborkát, ezen még menet közben változtathatunk24 óra elteltével elrakhatjuk az üvegekbe a svéd uborkát, és mehetnek is a polcra.

 

Tudtad, hogy az uborka igazi superfood?

Az uborkának alacsony a kalóriatartalma, ráadásul gazdag forrása az egészségmegőrzésben is hasznos tápanyagoknak. Ismert arról, hogy kitűnően hidratál, emellett antioxidáns, gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásai is ismertek. Gazdag vitaminokban is, mint például C-vitamin, A-vitamin, kalciumot, vasat és béta-karotint is tartalmaz a zöldség. Jót tesz a bőrnek, a csontoknak, a szívnek, magas rost- és víztartalma már önmagában beindítja az emésztést, alacsony kalóriatartalma miatt pedig népszerű étel a fogyni vágyók körében. Rendszeres fogyasztásával fenntarthatjuk testünk egészséges működését.


 



 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.