Létrehozva: 2022.04.24.
Módosítva: 2022.04.24.

Sült csirke háromszor: szuper recepteket mutatunk

A könnyű, finom és gyorsan elkészíthető sült csirke változatosan is kerülhet az asztalra. Nem lehet megunni!

Szerző Sors Edina

A csirkés ételeket nem lehet megunni! Gyorsan elkészülnek és nincs is finomabb egy ropogós falatnál! A sült csirke most is középpontba kerül, mutatunk három szuper receptet! 

1. Citromos sült csirke

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl húslevesalaplé
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • bors,só

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a csirkecombokat, a forgónál vágd ketté, majd tedd a darabokat a tepsibe.
  2. Rendezd el mellettük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott vöröshagymát és a darabokra vagy karikákra vágott citromot. Sózd, borsozd ízlés szerint. Locsold meg olívaolajjal és öntsd rá az alaplevet.
  3. 180 C fokra előmelegített sütőben 60 percig süsd. Ha a csirke húsa megpuhult és a bőre ropogós, készen is van az étel.
  4. Előmelegített tányérokra szedd, és forrón tálald. Petrezselyemmel, esetleg olívabogyóval is megszórhatod.

Jó étvágyat! 

2. Ropogós sült csirke édesburgonyával

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 4 dkg vaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 50 dkg édesburgonya

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a csirkét és töröld szárazra. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a sót, a borsot a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. A fűszeres vaj  2/3-ával kívül-belül kend be a csirkét.
  2. Egy nagyobb tepsit vékonyan kenj ki olajjal, vagy zsírral és rakd bele a csirkét. A megtisztított vöröshagymát és a négybe vágott citromot tedd a csirke belsejébe. A tepsibe önts egy deci vizet, majd a húst fedd le.
  3. 160 C fokos előmelegített sütőben süsd egy órán át.
  4. Tisztítsd meg az édesburgonyát és vágd fel hasábokra, 180 C fokon süsd, míg a csirke megpirul a krumpli is átpuhul. Néha locsold meg a csirke szaftjával.
    Jó étvágyat!

3. Sütőben sült csirke sörrel

Hozzávalók:

  • darabokra vágott csirke vagy 4 comb
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sör
  • majoránna, rozmaring só, bors, petrezselyem

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a csirkét, hagyd lecsöpögni. A majoránnát, a rozmaringot és a petrezselymet aprítsd fel és tedd félre. Egy tálba öntsd a sört, add hozzá a kis darabokra vágott fűszereket, sót, borsot és a fokhagymát, végül az olajat. Keverd össze alaposan. Ebbe a keverékbe nagyjából 20 percig pácold a csirkét.
  2. Egy tapadásmentes edénybe tedd a csirkedarabokat és öntsd rá a sörös páclevet. Helyezd az edényt 40 percre a sütőbe, és sütés felénél fodrosítsd meg a darabokat.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek