A csirkés ételeket nem lehet megunni! Gyorsan elkészülnek és nincs is finomabb egy ropogós falatnál! A sült csirke most is középpontba kerül, mutatunk három szuper receptet!
1. Citromos sült csirke
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 db citrom
2 dl húslevesalaplé
1/2 csokor petrezselyemzöld
olívaolaj
bors,só
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a csirkecombokat, a forgónál vágd ketté, majd tedd a darabokat a tepsibe.
Rendezd el mellettük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott vöröshagymát és a darabokra vagy karikákra vágott citromot. Sózd, borsozd ízlés szerint. Locsold meg olívaolajjal és öntsd rá az alaplevet.
180 C fokra előmelegített sütőben 60 percig süsd. Ha a csirke húsa megpuhult és a bőre ropogós, készen is van az étel.
Előmelegített tányérokra szedd, és forrón tálald. Petrezselyemmel, esetleg olívabogyóval is megszórhatod.
Jó étvágyat!
2. Ropogós sült csirke édesburgonyával
Hozzávalók:
1 egész csirke
4 dkg vaj
1 tk pirospaprika
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 citrom
só, bors
50 dkg édesburgonya
Így készítsd el:
Mosd meg a csirkét és töröld szárazra. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a sót, a borsot a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. A fűszeres vaj 2/3-ával kívül-belül kend be a csirkét.
Egy nagyobb tepsit vékonyan kenj ki olajjal, vagy zsírral és rakd bele a csirkét. A megtisztított vöröshagymát és a négybe vágott citromot tedd a csirke belsejébe. A tepsibe önts egy deci vizet, majd a húst fedd le.
160 C fokos előmelegített sütőben süsd egy órán át.
Tisztítsd meg az édesburgonyát és vágd fel hasábokra, 180 C fokon süsd, míg a csirke megpirul a krumpli is átpuhul. Néha locsold meg a csirke szaftjával. Jó étvágyat!
3. Sütőben sült csirke sörrel
Hozzávalók:
darabokra vágott csirke vagy 4 comb
2 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 doboz sör
majoránna, rozmaring só, bors, petrezselyem
Így készítsd el:
Mosd meg a csirkét, hagyd lecsöpögni. A majoránnát, a rozmaringot és a petrezselymet aprítsd fel és tedd félre. Egy tálba öntsd a sört, add hozzá a kis darabokra vágott fűszereket, sót, borsot és a fokhagymát, végül az olajat. Keverd össze alaposan. Ebbe a keverékbe nagyjából 20 percig pácold a csirkét.
Egy tapadásmentes edénybe tedd a csirkedarabokat és öntsd rá a sörös páclevet. Helyezd az edényt 40 percre a sütőbe, és sütés felénél fodrosítsd meg a darabokat.