RETRO RÁDIÓ

Ez az ízletes hideg leves a legjobb vendégváró kánikulában

Létrehozva2022. 06. 23. 07:30

A nagy hőségben sokszor enni sem esik jól; ilyenkor jön jól egy könnyű meggyleves, ami hidegen tálalva a legfinomabb. Nem csak laktat, de hűsít is!

Ha nincs ötleted, hogy a kánikulában mivel fogadd a vendégeid, akkor készíts meggylevest! Ez a fanyar, savanykás gyümölcs most érik, és nem csupán finom, de egészséges is, hiszen a meggy kiváló gyulladáscsökkentő, és emellett a benne lévő ásványi anyagok segítik a szívizom működését is. A hagyományos magyar meggyleves tejfölös habarással készül, de most egy olyan receptet mutatunk, amihez se liszt, se tejföl nem kell, mégis krémes, és akár a diétádba is beillesztheted, hiszen csak minimális a kalóriatartalma.

Cold,Fruit,Soup,(raspberry,,Cherry,,Strawberry,,Cherry,,Currant),-,Vintage
Fotó: Shutterstock


 

Hozzávalók

  • 40 dkg friss meggy
  • 150 gramm natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 liter víz

 

Elkészítés:

  • Mosd meg, magozd ki a meggyet, majd tedd egy lábasba. Szórd rá a cukrot, jó alaposan keverd össze, és hagyd állni 10-15 percig.
  • Tedd fel a cukrozott meggyet főni, és öt percig kis lángon rotyogtasd. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen.
  • Öntsd fel a vízzel, és főzd tíz percig. 
  • Öntsd a joghurtot egy nagyobb tálba, és keverd simára. Egy merőkanállal szedj ki a levesből, és öntsd a joghurtra, majd óvatosan keverd el. Ezt a keveréket, akárcsak a habarást, lassan csurgasd a forrásban lévő levesbe.
  • Tíz percig főzd a joghurttal a levest, majd hűtsd le, és hidegen tálald.
Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.