
Ez az ízletes hideg leves a legjobb vendégváró kánikulában
A nagy hőségben sokszor enni sem esik jól; ilyenkor jön jól egy könnyű meggyleves, ami hidegen tálalva a legfinomabb. Nem csak laktat, de hűsít is!
Ha nincs ötleted, hogy a kánikulában mivel fogadd a vendégeid, akkor készíts meggylevest! Ez a fanyar, savanykás gyümölcs most érik, és nem csupán finom, de egészséges is, hiszen a meggy kiváló gyulladáscsökkentő, és emellett a benne lévő ásványi anyagok segítik a szívizom működését is. A hagyományos magyar meggyleves tejfölös habarással készül, de most egy olyan receptet mutatunk, amihez se liszt, se tejföl nem kell, mégis krémes, és akár a diétádba is beillesztheted, hiszen csak minimális a kalóriatartalma.

Hozzávalók
- 40 dkg friss meggy
- 150 gramm natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 1 rúd fahéj
- 4 db szegfűszeg
- 1 liter víz
Elkészítés:
- Mosd meg, magozd ki a meggyet, majd tedd egy lábasba. Szórd rá a cukrot, jó alaposan keverd össze, és hagyd állni 10-15 percig.
- Tedd fel a cukrozott meggyet főni, és öt percig kis lángon rotyogtasd. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen.
- Öntsd fel a vízzel, és főzd tíz percig.
- Öntsd a joghurtot egy nagyobb tálba, és keverd simára. Egy merőkanállal szedj ki a levesből, és öntsd a joghurtra, majd óvatosan keverd el. Ezt a keveréket, akárcsak a habarást, lassan csurgasd a forrásban lévő levesbe.
- Tíz percig főzd a joghurttal a levest, majd hűtsd le, és hidegen tálald.






