Létrehozva: 2022.06.23.

Ez az ízletes hideg leves a legjobb vendégváró kánikulában

A nagy hőségben sokszor enni sem esik jól; ilyenkor jön jól egy könnyű meggyleves, ami hidegen tálalva a legfinomabb. Nem csak laktat, de hűsít is!

Ha nincs ötleted, hogy a kánikulában mivel fogadd a vendégeid, akkor készíts meggylevest! Ez a fanyar, savanykás gyümölcs most érik, és nem csupán finom, de egészséges is, hiszen a meggy kiváló gyulladáscsökkentő, és emellett a benne lévő ásványi anyagok segítik a szívizom működését is. A hagyományos magyar meggyleves tejfölös habarással készül, de most egy olyan receptet mutatunk, amihez se liszt, se tejföl nem kell, mégis krémes, és akár a diétádba is beillesztheted, hiszen csak minimális a kalóriatartalma.

Cold,Fruit,Soup,(raspberry,,Cherry,,Strawberry,,Cherry,,Currant),-,Vintage
Fotó: Shutterstock


 

Hozzávalók

  • 40 dkg friss meggy
  • 150 gramm natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 liter víz

 

Elkészítés:

  • Mosd meg, magozd ki a meggyet, majd tedd egy lábasba. Szórd rá a cukrot, jó alaposan keverd össze, és hagyd állni 10-15 percig.
  • Tedd fel a cukrozott meggyet főni, és öt percig kis lángon rotyogtasd. Közben folyamatosan kevergesd, nehogy leégjen.
  • Öntsd fel a vízzel, és főzd tíz percig. 
  • Öntsd a joghurtot egy nagyobb tálba, és keverd simára. Egy merőkanállal szedj ki a levesből, és öntsd a joghurtra, majd óvatosan keverd el. Ezt a keveréket, akárcsak a habarást, lassan csurgasd a forrásban lévő levesbe.
  • Tíz percig főzd a joghurttal a levest, majd hűtsd le, és hidegen tálald.
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek