tóth gabi
Ki ne hagyd a szezon legfinomabb krémlevesét! Átmelegít, fogyaszt és fenségesen finom!
Mi lehet tökéletesebb étel egy hideg, téli napon, mint egy tányér finom, zamatos és forró leves? Ha pedig még arra is képes ez a leves, hogy elősegítse a fogyásod, akkor az tényleg igazi kincs! Receptünkben nagy szerepet kap a sárgarépa és a gyömbér. Az összetevők magas C-vitamin- és mangántartalma serkenti az emésztést, erősíti az immunrendszert, ezen felül kiválóan méregtelenít is. A csicsóka pedig, mely szintén a hozzávalók közt szerepel, kevés szénhidrát mellett is tartalmassá teszi az ételt, inulin-tartalmának köszönhetően pedig kellemes, édeskés ízt ad.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Pirítsd át olajon a hagymát, szórd meg kevés sóval is, és kevergetés közben várd meg, amíg szépen megkaramellizálódik.
2. Add a hagymához a fokhagymát és a gyömbért és kevergesd a serpenyőben további 2 percig vigyázva, hogy meg ne égjen.
Dobd a serpenyőbe a répát, a csicsókát, öntsd hozzá a húslevest is, takard le fedővel, és várd, míg puhára párolódnak a zöldségek.
Egy másik serpenyőben ezalatt pirítsd át a fenyőmagot, majd tedd félre.
Egy kis tálban keverd össze a joghurtot, az édesítőt, a kakukkfüvet és a borsot.
A serpenyőből a répás-gyömbéres levet és zöldségeket robotgéppel dolgozd el pépesre.
Tálald a finomságot fenyőmaggal megszórva, egy kanállal pedig tegyél a tetejére a joghurtos krémből is, hogy még tovább ízesítse.