RETRO RÁDIÓ

Sok a petrezselymed? Így rakd el télre

Sok a petrezselymed? Így rakd el télre
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 05. 24. 17:30

Télen is robban az ízbomba! Fantasztikus finomságokat készíthetsz petrezselyemből. Mutatjuk a recepteket.

Nyár elején rengeteg a petrezselyem, így érdemes belőle eltenni szűkösebb napokra. Beteheted a fagyasztóba, de készíthetsz pestot és olajat is belőle. Nem fogod megbánni, amikor a hidegebb időben előveszed. Tésztákra imádnivaló a pesto, az olajat pedig salátákra, ételek ízesítésére is használhatod. Friss ízt ad az ételeknek. Mutatjuk a recepteket.

Petrezselyem pesto

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 400 g petrezselyem
  • 25 dkg dió/ kesudió
  • 6 dkg parmezán sajt ( reszelt )
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 400 ml extra szűz olívaolaj
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a petrezselyemleveleket és vágd durvára, tedd a turmixgépbe.
  2. Pirítsd meg egy serpenyőben a dióbelet. Add a petrezselyemhez a megpucolt fokhagymával és a reszelt parmezánnal együtt, és pépesítsd. Csurgasd hozzá az olívaolajat is.
  3. Sózd, borsózd, majd kis üvegekbe töltsd bele.
  4. Ha megbontasz egy üveget, utána már hűtőszekrénybe kell tárolni!

Jó étvágyat!

Petrezselyemolaj

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1/2 l olaj
  • 100 g petrezselyem
  • só ízlés szerint

Így készítsd el:

  1. A megmosott petrezselymet szárítás után tedd a turmixba, add hozzá az olajat. Turmixold össze, ízlés szerint sózd.
  2. Tedd kisebb zárható üvegekbe.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.