tóth gabi
A "világ legjobbjaként" emlegetik ezt a tökéletes mártást. Mutatjuk a receptet!
Szinte mindenki rajong az olaszos ízekért, a finom, paradicsomszószos tésztákért, ráadásul egy ilyen étel tökéletes megoldás arra, hogy az egész család megnyalja a tíz ujját a hétvégi ebéd vagy vacsora után.
Sok trükk és fortély létezik, hogyan készül a legszuperebb mártás, de mi most megosztjuk veled a legtökéletesebb verziót, melynek csodájára jár a világ!
Marcella Hazan nevéhez köthető ez a nagyszerű recept. Az olasz származású séf és írónő számtalan receptkönyvet jelentetett meg, számtalan díjjal méltatták munkásságát, köztük több életműdíjjal is. Emellett pedig szakácsiskolában is tanította a fortélyokat, melyet New Yorkban nyitott.
Hogy mi a titka szerinte a tökélynek? Mindössze három összetevő: hagyma, vaj és paradicsom.
Na de lássuk a receptet, mely végtelenül egyszerű, mégis fenségesen finom! LAPOZZ!
80 dkg hámozott paradicsomot kockázz fel
serpenyőben kezdj el olvasztani 5 evőkanál vajat
add a vajhoz a paradicsomot
adj hozzá egy hámozott, félbevágott hagymát
szórd meg egy csipet sóval
közepes lángon, fedő nélkül kb. 45 percig párold és főzd, időnként keverd meg, szükség esetén adj hozzá még egy csipet sót
távolítsd el a hagymát a mártásból, mielőtt a szószt a tésztára öntenéd
a tésztával keverd össze a szószt és ízlés szerint hintsd meg sajttal, esetleg néhány levél bazsalikommal is felturbózhatod tálalásnál.
Ilyen egyszerű a bámulatosan finom étel. Igen, rengeteg receptben fokhagymával, borssal, egyéb fűszerekkel dúsítják a paradicsommártást, de mégis legendássá, sőt a "világ legjobbjává" vált mára ez a fogás. Titka pedig éppen egyszerűségében rejlik. Hiszen az eredeti és hamisítatlan olasz konyha éppen letisztultságában annyira tökéletes.