Ha a családban valaki érzékeny a tejre, vagy egészen egyszerűen elfogyott otthon, akkor is van megoldás, hogy szuper legyen a palacsintád. Készítsd tej helyett szódával, vagy esetleg ásványvízzel ezt a szuperkönnyű desszertet. Készülj fel, hogy talán vékonyabb, kicsit más állagú lesz így a tésztád, ezért érdemes kitapasztalnod meg, hogyan kell tökéletesre készíteni. Játssz esetleg az olaj mennyiségével, esetleg kisebb vagy nagyobb lángon süsd a palacsintát.
Palacsinta tej nélkül
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 l szóda
2 tojás
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
citromhéj
csipet só
olaj
Így készítsd el:
Tedd egy tálba a liszt felét, kezd el adagolni hozzá a szódát, és közben keverd a tésztát. Majd add hozzá a liszt maradékát, és ismét hígítsd szódával, de a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a sót is add hozzá. Így folyamatos keverés mellet, csomómentes lesz a tésztád. Érzésre addig adagold az alapanyagokat, míg a nyers tészta tejszín állagú nem lesz.
Teflon serpenyőben forrósíts fel egy kávéskanálnyi olajat, és már kezdheted is a palacsintasütést! Mindkét oldalát süsd meg, és a serpenyőt minden palacsintánál kend meg egy nagyon kevés olajjal. Akkor jó a tésztád, ha átfordításkor a tészta csúszkál a serpenyőben. Ha elég bátor vagy, egy lendülettel fel is dobhatod a levegőbe és úgy fordítsd meg a palacsintát! Fontos, hogy annyi olajat használj, hogy ne legyen száraz a tésztád.
Ha az összes palacsintát kisütötted, már csak meg kell tölteni. Lekvárt, kakaót, nutellát, túrót, vagy bármilyen számodra ízletes tölteléket használhatsz.