
Nincs is ennél finomabb fogás; de, ha unjátok a hagyományos változatot, akkor ezt a receptet ki kell próbálni. Ez a különleges rántott cukkini mindenki kedvence lesz!
Telis-tele van vitaminokkal ez a különleges zöldség, ráadásul diéta alatt is bátran fogyaszthatod. Jelentős mennyiségben tartalmaz káliumot, antioxidáns tulajdonságai vannak, támogatja az emésztést és még a vércukorszintet is csökkenti. Emellett rendkívül sokféleképpen elkészíthető; ám mégis leggyakrabban rántva kerül a tányérra. A rántott cukkini sem kell azonban, hogy mindig ugyanolyan legyen: az unalmas karikák helyett ezúttal válassz hasáb formát, és a panírt is turbózd fel egy kicsit. Tökéletes köret, egészséges nassolni való, de főételként is megállja a helyét, ha így készíted. Már kaphatsz friss, idei alapanyagot hozzá, így minden adott, hogy egy kis különleges rántott cukkini kerüljön a család asztalára. Mutatjuk a receptet!

Zöldfűszeres-parmezános cukkinihasáb
Hozzávalók:
- 3-4 cukkini, hasábokra vágva
- 2 tojás
- 2-3 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- zöldfűszerek (1 evőkanál): bazsalikom, kakukkfű, citromfű, majoránna és rozmaring
- 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
- só, bors

Elkészítés:
- Kapcsold be 200 fokra a sütőt, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Most meg alaposan a cukkiniket, majd vágd őket félbe hosszában, majd hasábokra. A nagyobb hasábokat felezd el.
- Tedd egy tálba a lisztet, egy másikban verd fel a két tojást, egy harmadik tálban keverd össze a parmezánt, a zöldfűszereket, a sót és a borsot a morzsával.
- Panírozd be a vékony hasábokra vágott cukkinit: forgasd meg őket a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsakeverékben.
- A bundás cukkiniket tedd egymás mellé a tepsire, és tedd az egészet a forró sütőbe. 20-22 perc alatt finom ropogósra sül.
- Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel, és mártogatóssal kínáld.







