RETRO RÁDIÓ

Így panírozd a cukkinit, mindenki sokkal jobban szereti

Így panírozd a cukkinit, mindenki sokkal jobban szereti
Létrehozva2022. 05. 19. 18:20

Nincs is ennél finomabb fogás; de, ha unjátok a hagyományos változatot, akkor ezt a receptet ki kell próbálni. Ez a különleges rántott cukkini mindenki kedvence lesz!

Telis-tele van vitaminokkal ez a különleges zöldség, ráadásul diéta alatt is bátran fogyaszthatod. Jelentős mennyiségben tartalmaz káliumot, antioxidáns tulajdonságai vannak, támogatja az emésztést és még a vércukorszintet is csökkenti. Emellett rendkívül sokféleképpen elkészíthető; ám mégis leggyakrabban rántva kerül a tányérra. A rántott cukkini sem kell azonban, hogy mindig ugyanolyan legyen: az unalmas karikák helyett ezúttal válassz hasáb formát, és a panírt is turbózd fel egy kicsit. Tökéletes köret, egészséges nassolni való, de főételként is megállja a helyét, ha így készíted. Már kaphatsz friss, idei alapanyagot hozzá, így minden adott, hogy egy kis különleges rántott cukkini kerüljön a család asztalára. Mutatjuk a receptet!

Fotó: Shutterstock


 

Zöldfűszeres-parmezános cukkinihasáb

Hozzávalók:

  • 3-4 cukkini, hasábokra vágva
  • 2 tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • zöldfűszerek (1 evőkanál): bazsalikom, kakukkfű, citromfű, majoránna és rozmaring
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • só, bors
Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

  • Kapcsold be 200 fokra a sütőt, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
  • Most meg alaposan a cukkiniket, majd vágd őket félbe hosszában, majd hasábokra. A nagyobb hasábokat felezd el.
  • Tedd egy tálba a lisztet, egy másikban verd fel a két tojást, egy harmadik tálban keverd össze a parmezánt, a zöldfűszereket, a sót és a borsot a morzsával.
  • Panírozd be a vékony hasábokra vágott cukkinit: forgasd meg őket a lisztben, majd a tojásban, végül a morzsakeverékben.
  • A bundás cukkiniket tedd egymás mellé a tepsire, és tedd az egészet a forró sütőbe. 20-22 perc alatt finom ropogósra sül.
  • Tálaláskor szórd meg petrezselyemzölddel, és mártogatóssal kínáld.


 

 


 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.