RETRO RÁDIÓ

Így készül a bodzás palacsinta, ezt nem hagyhatod ki

Így készül a bodzás palacsinta, ezt nem hagyhatod ki
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 05. 25. 12:00

Ízletes recept a tavasz végi bodzavirágból! Ez a palacsinta isteni finom!

Készíts palacsintát  a május végén virágzó bodzából! Fantasztikusan üde az íze, könnyű és illatos, színesíti a palacsinták világát. Ezt a desszertet te se hagyd ki. Mutatjuk a receptet.

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • cukor
  • 2-3 bodzavirág
  • étolaj a sütéshez

 

Így készítsd el:

  1. Készítsd el a palacsinta tésztáját a szokásos módon, keverd csomómentesre.
  2. Legyen a tészta tejszín sűrűségű. Ha úgy érzed, szükséges, szódavízzel hígítsd.
  3. Hagyd állni egy órán át.
  4. Forrósítsd fel a teflonserpenyőt, rakj bele egy kevés olajat, majd egy kis merőkanálnyi tésztát. Terítsd szét egyenletesen, és a tetejét szórd meg a kisebb darabokra szedett bodzavirággal.
  5. Ha az első oldala megsült, fordítsd át a tésztát. A virágos oldalt is pirítsd meg.
  6. Ha készen van, szedd ki tányérra és egy kevés cukorral még megszórhatod.
  7. Varázslatos ízt kölcsönöz a bodzavirág.

Jó étvágyat! 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.