Készíts palacsintát a május végén virágzó bodzából! Fantasztikusan üde az íze, könnyű és illatos, színesíti a palacsinták világát. Ezt a desszertet te se hagyd ki. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
1 db tojás
3 dl tej
1 dl szódavíz
só
cukor
2-3 bodzavirág
étolaj a sütéshez
Így készítsd el:
Készítsd el a palacsinta tésztáját a szokásos módon, keverd csomómentesre.
Legyen a tészta tejszín sűrűségű. Ha úgy érzed, szükséges, szódavízzel hígítsd.
Hagyd állni egy órán át.
Forrósítsd fel a teflonserpenyőt, rakj bele egy kevés olajat, majd egy kis merőkanálnyi tésztát. Terítsd szét egyenletesen, és a tetejét szórd meg a kisebb darabokra szedett bodzavirággal.
Ha az első oldala megsült, fordítsd át a tésztát. A virágos oldalt is pirítsd meg.
Ha készen van, szedd ki tányérra és egy kevés cukorral még megszórhatod.