Szuper ez az epres sütemény, nagyon gyorsan elkészítheted, ráadásul a reggeli kávé mellé is remek választás.
A tavasz egyik nagy kedvence lehet ez a recept, egyszerűen nem lehet elrontani.
Joghurtos epertora
Fotó: Shutterstock / recept,epertorta
Hozzávalók:
250 g liszt
200 g cukor
150 g joghurt
60 g olívaolaj
400 g eper
8 g sütőpor
1 reszelt citrom héja
porcukor
Így készítsd el:
Egy tálba verd fel a két tojást, keverd hozzá a cukrot. Amikor már krémes állagú, öntsd hozzá az olajat, a joghurtot és így is forgasd jó alaposan össze.
A liszttel keverd össze a sütőport, majd egy szitán keresztül add hozzá a tojásos krémhez, fokozatosan keverés mellett, ezután reszeld bele a citrom héját is.
Mosd meg és pucold meg az epreket, majd vágd fel apró darabokra a nagyját és dobd hozzá a tésztához. A tetejére hagyj meg néhány félbevágott eperszemet.
Egy 24 centiméteres sütőformát vajazz és lisztezz ki, öntsd bele a sütemény tésztáját, és körbe díszítsd a félbevágott eprekkel a tetejét.
180 C fokra melegített sütőben 50 percen át süsd, ha nagyon barnul a teteje, takard le egy fóliával.
Porcukrozd és már azon melegében mehet is az asztalra, kávéhoz, teához is tálalhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.