
Villámgyorsan készül a tavasz nagy kedvence! Készíts eperhabot! Áprilistól pedig megtalálod a friss hazai gyümölcsöt a piacokon.
Emlékszel még a nagyi kedvenc eperhabjára? Ha megkívántál egy kis édességet, és nincs kedved sütni sem, akkor ennél gyorsabb epres finomságot nem tudsz elképzelni sem. Íme a régi jól beváll igazi könnyed, tavaszi desszert receptje!
Eperhab

Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 5 db tojásfehérje
- 3-4 kanál cukor
- fél citrom reszelt héja, vagy 1 tk citromlé
tetejére
- tejszínhab, eper darabkák, esetleg tortadara
Így készítsd el:
- Az epret pucold meg, mosd le alaposan, majd szűrön csöpögtesd le.
- Néhány szép eperszemet rakj félre díszítésnek, a többi epret botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsd.
- A tojássárgáját és a tojásfehérjét óvatosan válaszd ketté, majd a fehérjét verd fel kemény habbá. Amikor már elég masszív lett a hab, fokozatosan adagold hozzá a porcukrot, míg keménnyé nem válik a fehérjehab.
- Az eperpürét lassú, óvatos mozdulatokkal keverd el a kemény habbal, ekkor adagolhatod hozzá a reszelt citromhéjat vagy a citromlevet is.
- A kész eperhabot kanalazd kis tálkákba vagy poharakba, és ha hűsítőként fogyasztanád, érdemes 15-20 percig a hűtőbe rakni a habot, hogy lehűljön. Ennél tovább már ne tárold, mert a hab szétesik és levet fog ereszteni.
- Tálaláskor tegyél a tetejére friss eperszemet, díszítheted még friss mentalevéllel. Ha édesszájú vagy, tejszínhabbal és egy tortadarával is megspékelheted az eperhabot.
Jó étvágyat!
Tipp:
A megmaradt tojássárgáját ne dobd ki! Rengeteg ételhez felhasználhatod, és akár a reggeli tojásrántottához is hozzáadhatod.







