
Isteni lesz így a torma a sonkához!
Húsvéti sonka torma nélkül nem kerülhet az asztalra! És ezen a jeles ünnepen bizony meg kell adni a módját a tormának is! Ehhez viszont jobb, ha elfelejted a bolti verziót, készítsd el a tormát magad! Szerencsére már nem kell annyit kínlódni vele, mint annak idején a nagyinak. Mutatjuk a leggyorsabb receptet, hogy te is igazi gasztronómiai élményt szerezhess a családodnak. Ezzel az egyszerű trükkel sírás nélkül kerül a torma az asztalra.
Házi torma

Hozzávalók:
- 1 db torma
- 1/2 dl ecet, vagy 1 citrom leve
- 2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 1 bögre víz
Így készítsd:
- Először készítsd el az ecetes levet.
- Gyors mozdulatokkal pucold meg a tormát, vágd kisebb darabokra, majd tedd az aprító mixerbe.
- Addig daráld, amíg a kívánt finomságot eléred.
- A finomra aprított tormát keverd össze az ecetes lével, majd zárható üvegben tárold a hűtőben.
Nagyanyáink idejében a tormareszelés hosszú és gyötrelmes folyamat volt, ma már percek alatt sírás nélkül is elkészítheted!
Jó ha tudod!
A lereszelt torma csípősségének megőrzésében segíthet, ha a bedobozolt tormát a hűtőben vagy esetleg a fagyasztóban tároljuk. De mivel maga a gyökér hűvös, árnyékos helyen sokáig megőrzi frissességét, érdemes az utolsó pillanatban lereszelni a tormát. Így fogyasztáskor biztosan friss és kellőképpen csípős lesz a torma.
(forrás: mindmegette.hu )







