RETRO RÁDIÓ

Ez a frissen reszelt házi torma titka, elég ütős ez a recept

Ez a frissen reszelt házi torma titka, elég ütős ez a recept
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 04. 13. 08:10

Isteni lesz így a torma a sonkához!

Húsvéti sonka torma nélkül nem kerülhet az asztalra! És ezen a jeles ünnepen bizony meg kell adni a módját a tormának is! Ehhez viszont jobb, ha elfelejted a bolti verziót, készítsd el a tormát magad! Szerencsére már nem kell annyit kínlódni vele, mint annak idején a nagyinak. Mutatjuk a  leggyorsabb receptet, hogy te is igazi gasztronómiai élményt szerezhess a családodnak. Ezzel az egyszerű trükkel sírás nélkül kerül a torma az asztalra.

Házi torma

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 db torma
  • 1/2 dl ecet, vagy 1 citrom leve
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 bögre víz

Így készítsd:

  1. Először készítsd el az ecetes levet.
  2. Gyors mozdulatokkal pucold meg a tormát, vágd kisebb darabokra, majd tedd az aprító mixerbe.
  3. Addig daráld, amíg a kívánt finomságot eléred.
  4. A finomra aprított tormát keverd össze az ecetes lével, majd zárható üvegben tárold a hűtőben.

Nagyanyáink idejében a tormareszelés hosszú és gyötrelmes folyamat volt, ma már percek alatt sírás nélkül is elkészítheted!

Jó ha tudod!

A lereszelt  torma csípősségének megőrzésében segíthet, ha a bedobozolt tormát a hűtőben vagy esetleg a fagyasztóban tároljuk. De mivel maga a gyökér hűvös, árnyékos helyen sokáig megőrzi frissességét, érdemes az utolsó pillanatban lereszelni a tormát. Így fogyasztáskor biztosan friss és kellőképpen csípős lesz a torma.

(forrás: mindmegette.hu )

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.