Létrehozva: 2022.04.20.

A legjobb receptek: így használd fel a megmaradt húsvéti tojást

Nagyon finom ételeket készíthetsz a maradék tojásokból, mi most mutatunk három gyors receptet!

Szerző Sors Edina

Lásd be, hogy idén is sikerült több tojást főzni a kelleténél! Nem gond, isteni finomságogokat készíthetsz a húsvétról megmaradt tojásokból. Mutatunk három szuper receptet!

Tojáspástétom

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 50 g vaj
  • 1 tk mustár
  • 3 szál snidling
  • 1/2 fej lila hagyma vagy vöröshagyma
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Megmaradt tojásokat hámozd meg és villával nyomkodd szét.
  2. A finomra vágott snidlinget, és apróra vágott lila hagymát add a tojáshoz.
  3. Tedd bele a mustárt, sót , puha vajat és borsozd. Az egészet jól keverd össze.
  4. Reggelire, vacsorára isteni finom, és nagyon egyszerű.

Jó étvágyat!

Friss vegyes saláta

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1/2 db saláta
  • 10 dkg rukkola
  • 2 db cikóriasaláta
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 2 db tojás
  • 0,5 csokor metélőhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek joghurt
  • '62 citrom
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 szelet toast kenyér

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a salátákat és fajtájától függően válaszd szét leveleire. Hámozd meg a sárgarépát, és vágd fel vékonyan. A megtisztított újhagymát karikázd fel, a kemény tojásokat 8-8 cikkre vágd el. Metélőhagymát mosd meg és aprítsd fel.
  2. Az öntethez keverd össze a tejfölt, a joghurtot és a citromlevet. Forgasd bele a metélőhagyma felét majd ízesítsd sóval, borssal.
  3. Tisztítsd meg a fokhagymát, és a gerezdeket durván aprítsd, majd serpenyőben felhevített olajon párold meg. A toast kenyeret is tedd a serpenyőbe. Mindkét oldalon pirítsd meg és kockázd fel.
  4. A saláta összetevőit óvatosan forgasd össze, majd tedd rá a fokhagymás krutont és a maradék metélőhagymát. Az öntetet tálald külön.

Jó étvágyat!
Francia rakott krumpli

Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 1,2 kg burgonya
  • 4 db főtt tojás
  • 12 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • szerecsendió
  • kevés zsemlemorzsa
  • 3 db tojás (szétválasztva)
  • bors

Így készítsd el:

  1. A burgonyát sós vízben főzd meg, kapd le a héját és vágd fel szeletekre. A tojást is pucold meg, azt is karikázd fel.  Mindkettőt tedd egy keverőtálba.
  2. A vajból, a lisztből és a tejből készíts besamelmártás, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezd. Keverj hozzá tejfölt és 3 db tojás sárgáját. Az egészet forgasd egybe a burgonyával és a tojással. A felvert tojásfehérjével lazítsd és kivajazott tepsibe terítsd szét.
  3. Reszelt sajttal szórd meg és 40 percig süsd 180 C fokon.

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek