Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2022.04.17.

Kaszinótojás, egy kicsit másképp: szuper recept, amit ma is elkészíthetsz

Az ünnepek alatt rengeteg főtt tojás kerül az asztalra, ám a magyar hidegkonyha legnagyobb kedvence a kaszinótojás. Nem is gondolnád, hogy milyen sokféleképpen lehet elkészíteni!

 

Fűszeres sajttal töltött tojás

Fotó: Shutterstock

 

HOZZÁVALÓK:

  • 4 tojás
  • kis marék zöldfűszer: bazsalikom, majoránna, petrezselyem, snidling
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg márványsajt
  • só, bors

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat, pucoljuk meg és vegyük ki a sárgáját. Keverjük össze a többi hozzávalóval és töltsük vissza a főtt tojásba a krémet! Egy kis sült sajttal vagy füstölt sonkadarabbal díszítsük! Egy kevés gránátalma mag szuper jól feldobja!

 

Avokádós tojáshajó

Fotó: Shutterstock

 

HOZZÁVALÓK:

  • 6 db főtt tojás
  • 1/2 avokádó
  • 2 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 citrom leve
  • 1 ek petrezselyem, felaprítva
  • 1 ek tárkony, felaprítva
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A főtt tojásokat készítsük el a szokásos módon. Az avokádót rakjuk tálba, nyomjuk rá a citrom levét, villával törjük össze. Végül a többi hozzávalóval jól keverjük ki a krémet. Kanalazzuk habzsákba és töltsük meg a tojásokat.

 

 

Tonhalkrémmel töltött tojás

Fotó: Shutterstock

HOZZÁVALÓK:

  • 1 konzerves tonhal
  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 g lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk őrölt koriander
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve
  • néhány olívabogyó, a díszítéshez

Elkészítés:

A főtt tojásokat vágjuk félbe hosszában. A lecsepegtetett tonhalat turmixoljuk le, majd keverjük össze a tojások áttört sárgáival, a vajjal, a hagymával, a petrezselyemmel. Sóval, borssal, korianderrel és a fél citrom levével ízesítsük. Végül a krémet töltsük vissza a tojásfehérjébe.

 

Sonkával töltött tojás

 

Fotó: Shutterstock

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja)
  • 2 ek mustár
  • 1 dl tejföl
  • só, színes törött bors
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A főtt tojásokat készítsük elő a szokásos módon, vágjuk ketté és kiskanállal szedjük ki a sárgájukat egy tálba. A kivájt tojásokat tegyük vajjal kikent serpenyőbe. Az újhagymát szeleteljük fel a zöld szárával együtt és keverjük a tojássárgájához. A sonkát vágjuk apró kockára, és keverjünk össze minden hozzávalót. Kiskanállal töltsük a tölteléket a tojásokba, a tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek