kulcsár edina
Az ünnepek alatt rengeteg főtt tojás kerül az asztalra, ám a magyar hidegkonyha legnagyobb kedvence a kaszinótojás. Nem is gondolnád, hogy milyen sokféleképpen lehet elkészíteni!
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat, pucoljuk meg és vegyük ki a sárgáját. Keverjük össze a többi hozzávalóval és töltsük vissza a főtt tojásba a krémet! Egy kis sült sajttal vagy füstölt sonkadarabbal díszítsük! Egy kevés gránátalma mag szuper jól feldobja!
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
A főtt tojásokat készítsük el a szokásos módon. Az avokádót rakjuk tálba, nyomjuk rá a citrom levét, villával törjük össze. Végül a többi hozzávalóval jól keverjük ki a krémet. Kanalazzuk habzsákba és töltsük meg a tojásokat.
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
A főtt tojásokat vágjuk félbe hosszában. A lecsepegtetett tonhalat turmixoljuk le, majd keverjük össze a tojások áttört sárgáival, a vajjal, a hagymával, a petrezselyemmel. Sóval, borssal, korianderrel és a fél citrom levével ízesítsük. Végül a krémet töltsük vissza a tojásfehérjébe.
HOZZÁVALÓK:
Elkészítés:
A főtt tojásokat készítsük elő a szokásos módon, vágjuk ketté és kiskanállal szedjük ki a sárgájukat egy tálba. A kivájt tojásokat tegyük vajjal kikent serpenyőbe. Az újhagymát szeleteljük fel a zöld szárával együtt és keverjük a tojássárgájához. A sonkát vágjuk apró kockára, és keverjünk össze minden hozzávalót. Kiskanállal töltsük a tölteléket a tojásokba, a tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre.