5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Kaszinótojás, egy kicsit másképp: szuper recept, amit ma is elkészíthetsz

Kaszinótojás, egy kicsit másképp: szuper recept, amit ma is elkészíthetsz
Létrehozva2022. 04. 17. 11:00

Az ünnepek alatt rengeteg főtt tojás kerül az asztalra, ám a magyar hidegkonyha legnagyobb kedvence a kaszinótojás. Nem is gondolnád, hogy milyen sokféleképpen lehet elkészíteni!

 

Fűszeres sajttal töltött tojás

Fotó: Shutterstock

 

HOZZÁVALÓK:

  • 4 tojás
  • kis marék zöldfűszer: bazsalikom, majoránna, petrezselyem, snidling
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg márványsajt
  • só, bors

Elkészítés:

Főzzük meg a tojásokat, pucoljuk meg és vegyük ki a sárgáját. Keverjük össze a többi hozzávalóval és töltsük vissza a főtt tojásba a krémet! Egy kis sült sajttal vagy füstölt sonkadarabbal díszítsük! Egy kevés gránátalma mag szuper jól feldobja!

 

Avokádós tojáshajó

Fotó: Shutterstock

 

HOZZÁVALÓK:

  • 6 db főtt tojás
  • 1/2 avokádó
  • 2 szál újhagyma, felaprítva
  • 1 citrom leve
  • 1 ek petrezselyem, felaprítva
  • 1 ek tárkony, felaprítva
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A főtt tojásokat készítsük el a szokásos módon. Az avokádót rakjuk tálba, nyomjuk rá a citrom levét, villával törjük össze. Végül a többi hozzávalóval jól keverjük ki a krémet. Kanalazzuk habzsákba és töltsük meg a tojásokat.

 

 

Tonhalkrémmel töltött tojás

Fotó: Shutterstock

HOZZÁVALÓK:

  • 1 konzerves tonhal
  • 4 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 g lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk őrölt koriander
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve
  • néhány olívabogyó, a díszítéshez

Elkészítés:

A főtt tojásokat vágjuk félbe hosszában. A lecsepegtetett tonhalat turmixoljuk le, majd keverjük össze a tojások áttört sárgáival, a vajjal, a hagymával, a petrezselyemmel. Sóval, borssal, korianderrel és a fél citrom levével ízesítsük. Végül a krémet töltsük vissza a tojásfehérjébe.

 

Sonkával töltött tojás

 

Fotó: Shutterstock

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db tojás
  • 2 szál újhagyma
  • 10 dkg főtt füstölt sonka (vagy tarja)
  • 2 ek mustár
  • 1 dl tejföl
  • só, színes törött bors
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A főtt tojásokat készítsük elő a szokásos módon, vágjuk ketté és kiskanállal szedjük ki a sárgájukat egy tálba. A kivájt tojásokat tegyük vajjal kikent serpenyőbe. Az újhagymát szeleteljük fel a zöld szárával együtt és keverjük a tojássárgájához. A sonkát vágjuk apró kockára, és keverjünk össze minden hozzávalót. Kiskanállal töltsük a tölteléket a tojásokba, a tetejét szórjuk meg reszelt parmezánnal, majd 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.