
Meglehet, hogy eddig csak olyan recepttel találkoztál, ami süteménybe javasolta a szódabikarbónát. Pedig érdemes a fasírtba is tenni, mutatjuk, miért!
Nincs is jobb egy zamatos, omlós fasírtnál; ám ha aggódsz a túlságosan sok kalória miatt, akkor ezt a módszert neked találták ki. A szódabikarbóna a fasírtban ugyanis nem csupán levegőssé teszi a húspogácsát, hanem ennek a hozzávalónak köszönhetően teljesen kihagyhatod a receptből a kenyeret – így máris diétás húspogácsákat kapsz. Hiszen a kenyér azért kell a fasírtba, hogy ne egy merev tömbbé álljanak össze a húsgombócok; ám a szódabikarbónának köszönhetően kenyér nélkül is egyben maradnak. Ráadásul sütőben is elkészítheted a fasírtokat, így kevesebb zsiradékot is tartalmaznak majd, és diéta alatt is nyugodtan fogyaszthatod. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéscomb
- 2 tojás
- 2 fej finomra vágott hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csomag petrezselyemzöld
- fél teáskanál szódabikarbóna
- só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
- Keverd össze a darált húst,a tojást és az apróra vágott hagymát egy nagyobb tálban, majd add hozzá a reszelt fokhagymagerezdeket és a petrezselymet is.
- Add a masszához a sót, borsot, pirospaprikát, és szórd rá a fél teáskanál szódabikarbónát is. Alaposan dolgozd össze a keveréket.
- Ezután készíts tetszés szerinti méretű golyókat, majd helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsire.
- 180 Celsius fokra előmelegített sütőben kezdd el sütni. Ha a golyók egyik oldala elkészült, vedd ki a tepsit, és forgasd meg őket, majd süsd pirosra a másik oldalukat is.








