RETRO RÁDIÓ

Ez a legnagyobb hiba, amitől rossz lesz a palacsinta

Ez a legnagyobb hiba, amitől rossz lesz a palacsinta
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 03. 09. 18:30

Palacsintából soha nem elég! Ahhoz, hogy finom legyen a tésztája, ezeket a hibákat nem szabad elkövetned!

Ahány ház, annyi szokás, ha a palacsinta tésztájáról van szó. De, ha szeretnél ízletes és szinte tökéletes tésztát kapni, akkor vannak alap dolgok, melyeket jobb, ha betartasz. Ki szereti azt, ha a tészta odaragad, vagy száraz, esetlej csupa olaj? Nem csak az arányok fontosak, hanem sok apró összetevője van annak, hogy szuper legyen a reggeli palacsintád. Lássuk, melyek a leggyakoribb hibák: 

Fotó: Shutterstock

Mitől nem lesz tökéletes a palacsinta? 

 

  • Leragadhat, ha a zsiradékkal nem egyenletesen kened be a serpenyőt. Ugyanakkor óvakodj a túl sok olajtól is, mert túlzott használat miatt zsíros, olajos íze lesz. A legjobb, ha teflon vagy kerámiabevonatú serpenyőt használsz. Ezzel ezt a problémát ki is küszöbölted.
  • Túl kemény a tészta, ha az arányok nem megfelelőek. Megoldás, ha 10 dkg liszthez, 1 db tojást adsz, és  a tésztát szódával lazítod, majd hagyod egy kicsit pihenni, nagyjából 10 percet. Tejjel is könnyítheted a tésztát, de akkor is rakj bele szódát vagy ásványvizet. Legalább fele-fele arányban.
  • Odaéghet a palacsinta, ha sütéskor túlhevíted a vajat vagy olajat. A legjobb, ha időnként kitörlöd a serpenyőt és frissen kiolajozod.
  • Túlcukrozod a tésztát, ettől is leragadhat a palacsintád. Nem kell cukor a tésztába, de ha ragaszkodsz hozzá, nagyon kevés is elég.

 

Tipp:

A kisült palacsintákat mindig tartsd melegen a saját gőzében, ezért takard le egy másik tányérral vagy alufóliával, így míg a többi sül, minden friss és ízletes marad. 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.