
Mennyei ízorgia, és bármilyen sült húshoz, vagy akár a füstölt sonkához is kiválóan passzol. Ha igazi különlegességre vágysz, érdemes elkészíteni!
Az amerikai káposztasaláta, vagyis a coleslaw leginkább a gyorséttermek menüjében található meg, és a legtöbben nem gondolnak rá, hogy maguk is elkészíthetik. Pedig kár lenne kihagyni, hiszen otthon is pillanatok alatt összedobható, ráadásul úgy variálhatod, ahogy szeretnéd. Persze túlságosan nem ajánlott szabadon engedni a fantáziád, ugyanis ez a saláta minél egyszerűbb, annál finomabb! Sült húsok mellé, húsvétkor a füstölt sonkához is tökéletes választás, de akár önmagában is fogyaszthatod. A nyers káposzta csodát tesz az egészséggel: magas a C- és a K-vitamin-tartalma, tele van antioxidánsokkal, és kéntartalma miatt a bőrnek és a hajnak is jót tesz. Nem mellesleg rendkívül olcsó is. Ezzel a recepttel isteni coleslaw készíthető belőle!

Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- 2 db sárgarépa
- fél fej vöröshagyma
- 1 kisebb alma
- 2 dl majonéz
- 2 ek fehérborecet
- só, bors
- 2 dl tejszín

Elkészítés:
- Szedd le a káposzta külső leveleit, vágd ki a torzsáját, majd reszeld le, vagy aprítógéppel darabold vékony csíkokra. Hámozd meg a répát, vágd akkora csíkokra, mint a káposztát, majd reszeld le az almát. Vágd apró kockákra a hagymát.
- Alaposan keverd össze a zöldségeket, majd készítsd el az öntetet: a tejszínhez add hozzá a majonézt, a fehérborecetet, a sót és a borsot ízlés szerint. Picit (tényleg csak picit!) édesítheted mézzel vagy cukorral, jól áll ennek a salátának. Majd alaposan keverd össze az egészet.
- Ezután öntsd az öntetet a káposztás répára – és ezzel a saláta el is készült. Érdemes pár órával fogyasztás előtt elkészíteni, hogy össze tudjanak érni az ízek; ez idő alatt a hűtőben tárold. Plusz egy tipp: frissen vágott petrezselyemmel megszórhatod, még üdébb és kívánatosabb lesz.







