
Ki mondta, hogy unalmas kell legyen ez a klasszikus fogás? Mutatunk három fantasztikus receptet, amit muszáj kipróbálni!
Igencsak megosztó étel a paradicsomleves, pedig értő kezekben mennyei étel lehet: nem szabad azonban leragadni a klasszikus, betűtésztás-menzás változatnál. Hiszen kár lenne kihagyni a paradicsom édeskés ízét, ráadásul ez a leves nem csak átmelegít, de az egészségednek is jót tesz. Mutatunk három receptet, amitől a paradicsomleves különleges, és felejthetetlen élmény lesz.

Paradicsomleves tortellinivel

Hozzávalók:
- 1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 üveg darabolt paradicsom
- 1 liter paradicsomlé
- oregano, só, bors, bazsalikom, rozmaring ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 1 zacskó tortellini
Elkészítés:
- Egy lábasban pirítsd üvegesre a vöröshagymát a fokhagymával, és add hozzá a rozmaringot is.
- Add hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót, a bazsalikomot, sózd, borsozd, majd öntsd fel a paradicsomlével. Alaposan keverd el a tejszínnel, és főzd 20 percig.
- Ezután tedd a tortellinit a leveshez, és a csomagoláson jelölt ideig főzd együtt a levessel. Friss bazsalikommal tálald.
Paradicsomleves húsgombóccal

Hozzávalók a húsgombóchoz:
- 40 dkg darált hús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál búzadara
- só és bors ízlés szerint
Hozzávalók a leveshez:
- 7 dl paradicsomlé
- 2 liter víz
- 1 db friss zellerlevél
Elkészítés:
- Add hozzá a darált húshoz a hagymát, a tojást, a grízt, a sót és a borsot, majd alaposan gyúrd össze, és pihentesd húsz percig.
- Tedd fel forrni a két liter vizet, majd ízlés szerint adj hozzá sót. Formázz gombócokat a húsmasszából, és ebben a vízben főzd meg őket 20 perc alatt.
- Készíts világos rántást 2 evőkanál lisztből és három evőkanál olajból. Amikor fehéredni kezd, vedd le a lángról, majd keverd simára két dl hideg vízzel és a paradicsomlével, és kavard simára. Merj hozzá egy kanállal a forró levesből, és kavard el; ezután add hozzá a húsgombócos leveshez. Add hozzá a zellerlevelet, és öt percig forrald együtt.
Paradicsomleves reszelt sajttal

Hozzávalók:
- 3 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál napraforgóolaj
- 2 dl víz
- 8 dl paradicsomlé
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg sajt
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- Szórd a fazékba a cukrot, és lassú tűzön karamellizáld aranysárgára.
- Add hozzá az olajat, keverd el, majd szórd meg a liszttel. Ezután folyamatos kevergetés közben pirítsd meg egy kicsit.
- Öntsd fel a vízzel, és addig keverd, míg egynemű nem lesz. Add hozzá a paradicsomlevet, és főzd készre.
- Reszelt sajttal a tetején tálald.







