RETRO RÁDIÓ

A betűtészta már a múlté, így turbózd fel a paradicsomlevest

A betűtészta már a múlté, így turbózd fel a paradicsomlevest
Létrehozva2022. 03. 20. 12:00

Ki mondta, hogy unalmas kell legyen ez a klasszikus fogás? Mutatunk három fantasztikus receptet, amit muszáj kipróbálni!

Igencsak megosztó étel a paradicsomleves, pedig értő kezekben mennyei étel lehet: nem szabad azonban leragadni a klasszikus, betűtésztás-menzás változatnál. Hiszen kár lenne kihagyni a paradicsom édeskés ízét, ráadásul ez a leves nem csak átmelegít, de az egészségednek is jót tesz. Mutatunk három receptet, amitől a paradicsomleves különleges, és felejthetetlen élmény lesz.

Nem kell, hogy unalmas legyen a paradicsomleves! Fotó: Pixabay.com

Paradicsomleves tortellinivel

Mutatós és laktató a tortellinis változat. Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 üveg darabolt paradicsom
  • 1 liter paradicsomlé
  • oregano, só, bors, bazsalikom, rozmaring ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 zacskó tortellini

Elkészítés:

  • Egy lábasban pirítsd üvegesre a vöröshagymát a fokhagymával, és add hozzá a rozmaringot is.
  • Add hozzá a darabolt paradicsomot, az oregánót, a bazsalikomot, sózd, borsozd, majd öntsd fel a paradicsomlével. Alaposan keverd el a tejszínnel, és főzd 20 percig.
  • Ezután tedd a tortellinit a leveshez, és a csomagoláson jelölt ideig főzd együtt a levessel. Friss bazsalikommal tálald.

 

Paradicsomleves húsgombóccal

Így a húsimádók is szeretni fogják. Fotó: Shutterstock

Hozzávalók a húsgombóchoz:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • só és bors ízlés szerint

Hozzávalók a leveshez:

  • 7 dl paradicsomlé
  • 2 liter víz
  • 1 db friss zellerlevél

 

Elkészítés:

  • Add hozzá a darált húshoz a hagymát, a tojást, a grízt, a sót és a borsot, majd alaposan gyúrd össze, és pihentesd húsz percig.
  • Tedd fel forrni a két liter vizet, majd ízlés szerint adj hozzá sót. Formázz gombócokat a húsmasszából, és ebben a vízben főzd meg őket 20 perc alatt.
  • Készíts világos rántást 2 evőkanál lisztből és három evőkanál olajból. Amikor fehéredni kezd, vedd le a lángról, majd keverd simára két dl hideg vízzel és a paradicsomlével, és kavard simára. Merj hozzá egy kanállal a forró levesből, és kavard el; ezután add hozzá a húsgombócos leveshez. Add hozzá a zellerlevelet, és öt percig forrald együtt.

 

Paradicsomleves reszelt sajttal

A legegyszerűbb levest is feldobja  a reszelt sajt. Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 dl víz
  • 8 dl paradicsomlé
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg sajt
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

  • Szórd a fazékba a cukrot, és lassú tűzön karamellizáld aranysárgára.
  • Add hozzá az olajat, keverd el, majd szórd meg a liszttel. Ezután folyamatos kevergetés közben pirítsd meg egy kicsit.
  • Öntsd fel a vízzel, és addig keverd, míg egynemű nem lesz. Add hozzá a paradicsomlevet, és főzd készre.
  • Reszelt sajttal a tetején tálald.


 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.