Létrehozva: 2022.02.09.

A rózsafánk lett a farsang kedvence, készítsd el te is!

A farsangi mulatságok dísze lehet ez a fánk. Nem csak isteni finom, de nagyon szép is. Íme a rózsafánk receptje.

Szerző Sors Edina

A rózsafánk a farsangi időszak egyik kedvenc desszertje. Számtalan olajban sült karneváli változat létezik ebből a finomságból, hiszen ki ne ismerné a forgácsfánkot, az egyszerű farsangi fánkot, csörögét, vagy a szalagos változatot. Mi most a legszebbet és legkecsesebbet hoztuk el neked, íme a recept.

Fotó: mindmegette.hu

Rózsafánk

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg hideg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 0,5 dl rum
  • 1 tk. citromlé
  • 1 dl tejföl
  • tojásfejérje
  • olaj
  • 1 csipet só
  • porcukor a tálaláshoz
  • lekvár

Így készítsd el:

  1. Szitáld át a lisztet egy tálba, keverd el benne a cukrot és a sót, majd morzsold el benne a vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, a rumot, a citromlevet és annyi tejfölt, hogy a tészta közepes keménységű legyen. Gyúrd össze, és pihentesd a tésztát.
  2. Nyújtsd ki 4 mm vékonyra, és három különböző méretű karika méretre szúrd ki. Mindegyik méretből ugyanannyit csinálj. Mindegyik kört a közepe irányába 4-5 helyen vágd be, arányos távolságra egymástól, de vigyázz, hogy ne vágd át a tésztát!
  3. Helyezd egymásra a tésztaköröket úgy, hogy felülre kerüljön a legkisebb. Összeillesztésnél az ujjad mártsd bele tojásfehérjébe, és kend meg vele a tészta közepét is, majd az egészet nyomd össze. Így a fehérje segít a tésztának sütés közben egyben maradni, rózsává formálódni.
  4. Lábasban forrósítsd meg az olajat, ha már elég meleg, kis adagokban süsd ki a fánkokat. Tányéron papírtörlőn csepegtesd le, és melegen tegyél rá porcukrot. Lekvárral tálalhatod is.

Jó étvágyat!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek