tóth gabi
Ezt az egyszerű desszertet pillanatok alatt elkészítheted! Nem csak isteni finom, de szemet gyönyörködtető is ez az édesség.
Epres krémes recept:
Hozzávalók:
Krémhez
Így készítsd el:
1. A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel vedd ki a hűtőből. A tepsit (30 x 40 cm) készítsd elő, a sütőt melegítsd elő 200 C fokra. Az epret mosd meg és csöpögtesd le, pucold meg és aprítsd fel.
2. A tésztát a papírral együtt rakd be az előkészített tepsibe és szurkáld meg villával néhányszor, majd süsd meg 10-15 perc alatt.
3. A megsült tésztát hagyd kihűlni, majd felezd el hosszában, és helyezd egyik lapot egy peremes tálra. Az epret a tésztán oszd el.
4. A krémhez a pudingot a használati utasíts szerint készítsd el és hagyd kihűlni. Keverd hozzá a rumaromát és a zselatint. Verd a tejszínt kemény habbá és forgasd a pudinghoz. A krémet az epren simítsd el egyenletesen, majd helyezd be a hűtőbe 2 órára.
5. A félretett tésztalapot szeleteld fel egyforma téglalapokra, a megdermedt krémre fektesd.
Porcukorral, szeletekre vágva tálalhatod!
Tipp: Készítheted eperízű pudingból is.