RETRO RÁDIÓ

Megújult a krémes, így kerül bele az eper

Megújult a krémes, így kerül bele az eper
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 05. 25. 18:19

Ezt az egyszerű desszertet pillanatok alatt elkészítheted! Nem csak isteni finom, de szemet gyönyörködtető is ez az édesség.

Epres krémes recept:


Fotó: profimedia.hu

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 400 g eper
  • Krémhez

  • 500 ml tej
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak vanília puding
  • 1 tasak zselatin
  • 2 tk. rumaroma
  • 2 tk. víz
  • 250 ml habtejszín
  • porcukor a díszítéshez
  • Így készítsd el:

    1. A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel vedd ki a hűtőből. A tepsit (30 x 40 cm) készítsd elő, a sütőt melegítsd elő 200 C fokra. Az epret mosd meg és csöpögtesd le, pucold meg és aprítsd fel.

    2. A tésztát a papírral együtt rakd be az előkészített tepsibe és szurkáld meg villával néhányszor, majd süsd meg 10-15 perc alatt.

    3. A megsült tésztát hagyd kihűlni, majd felezd el hosszában, és helyezd egyik lapot egy peremes tálra. Az epret a tésztán oszd el.

    4. A krémhez a pudingot a használati utasíts szerint készítsd el és hagyd kihűlni. Keverd hozzá a rumaromát és a zselatint. Verd a tejszínt kemény habbá és forgasd a pudinghoz. A krémet az epren simítsd el egyenletesen, majd helyezd be a hűtőbe 2 órára.

    5. A félretett tésztalapot szeleteld fel egyforma téglalapokra, a megdermedt krémre fektesd.

    Porcukorral, szeletekre vágva tálalhatod!

    Tipp: Készítheted eperízű pudingból is.

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.