"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2020.05.25.

Megújult a krémes, így kerül bele az eper

Ezt az egyszerű desszertet pillanatok alatt elkészítheted! Nem csak isteni finom, de szemet gyönyörködtető is ez az édesség.

Szerző Sors Edina

Epres krémes recept:


Fotó: profimedia.hu

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 400 g eper
  • Krémhez

  • 500 ml tej
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak vanília puding
  • 1 tasak zselatin
  • 2 tk. rumaroma
  • 2 tk. víz
  • 250 ml habtejszín
  • porcukor a díszítéshez
  • Így készítsd el:

    1. A leveles tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint, felhasználás előtt kb. 10-15 perccel vedd ki a hűtőből. A tepsit (30 x 40 cm) készítsd elő, a sütőt melegítsd elő 200 C fokra. Az epret mosd meg és csöpögtesd le, pucold meg és aprítsd fel.

    2. A tésztát a papírral együtt rakd be az előkészített tepsibe és szurkáld meg villával néhányszor, majd süsd meg 10-15 perc alatt.

    3. A megsült tésztát hagyd kihűlni, majd felezd el hosszában, és helyezd egyik lapot egy peremes tálra. Az epret a tésztán oszd el.

    4. A krémhez a pudingot a használati utasíts szerint készítsd el és hagyd kihűlni. Keverd hozzá a rumaromát és a zselatint. Verd a tejszínt kemény habbá és forgasd a pudinghoz. A krémet az epren simítsd el egyenletesen, majd helyezd be a hűtőbe 2 órára.

    5. A félretett tésztalapot szeleteld fel egyforma téglalapokra, a megdermedt krémre fektesd.

    Porcukorral, szeletekre vágva tálalhatod!

    Tipp: Készítheted eperízű pudingból is.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek