RETRO RÁDIÓ

Isteni ciabatta, ezt süsd kenyér helyett

Isteni ciabatta, ezt süsd kenyér helyett
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 05. 10. 08:15

Nem csak az olaszok kedvence! Fantasztikusan gyorsan elkészíthető, és ha nem kóstoltad még, akkor itt az ideje. Imádni fogod!

Legyen változatosabb a reggeli az asztalon, kenyér helyett próbáld ki most chibattát. Szuper finom, de persze vacsorára is fogyaszthatod. Fantasztikus saláták mellé és mediterrán falatokhoz is.

Fotó: instagram

Hozzávalók

  • 70 dkg kenyérliszt
  • 5 dl langyos víz
  • 2 zacskó instant élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 6 ek. olívaolaj
  • 6 szem aszalt paradicsom/ vagy olívabogyó
  • 1 kk. só
  • Így készítsd el:

    1. Tedd a robotgépbe a vizet, az élesztőt és a cukrot, keverd össze, majd told félre egy kicsit.

    2. Hagyd megkelni az élesztőt, öntsd hozz a lisztet, a sót, az apróra vágott aszalt paradicsomot és az olívaolajat, ami lehet az aszalt paradicsomé is. Kedved szerint a paradicsom helyett olívabogyót is tehetsz hozzá.

    3. Dagaszd meg a nyers tésztát.

    4. A tészta tetejét kend meg vékonyan olívaolajjal, nehogy kiszáradjon és langyos meleg helyen keleszd a kétszeresére.

    5. Amint megkelt a tészta, lisztezett fa felületen vágd négy részre.

    6. Formázd hosszúkás téglalapokká és csavarj rajtuk kettőt.

    7. Helyezd a nyers chibattákat sütőpapírral bélelt tepsibe.

    8. Előmelegített sütőben 230 C fokon, gőzben süsd 10 percig. (Tegyél egy edényt kevés vízzel a sütő aljába, ha nincs a sütőn gőzfokozat.) Majd mérsékeld a hőmérsékletet 200 C fokra és süsd tovább 15 percen keresztül.

    Fotó: pixabay Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.