tóth gabi
Te is szereted a fánkot? Idén otthon akarod megsütni? Ha eddig nem mertél belekezdeni, most itt az ideje, ezt receptet neked találták ki!
Hamarosan érkezik a farsangi szezon, ami nem telhet el fánk nélkül. Egyszerű és isteni finom fánkreceptet mutatunk, érdemes idén kipróbálnod!
Természetesen házi lekvárra ízesítheted!
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Futtasd fel a tejben az élesztőt egy kis cukorral. A liszthez add hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint, egy kevés sót, 1kk. rumot, majd a felfuttatott élesztőt. Dolgozd az egészet alaposan össze, és szobahőmérsékleten fél órán át hagyd kelni.
2. Amint megkelt a tészta, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggasd ki, majd ismét pihentesd nagyjából fél órán át, letakarva.
3. Melegítsd elő az olajat. Nyomj a fánkok közepébe egy-egy mélyedést az ujjaddal, és lefordítva helyezd bele a a forró olajba és süsd fél percig, majd fordítsd meg.
4. Szalvétára szedd ki a kész fánkot, és hagyd, hogy a rajta lévő olaj lecsöpögjön.
Tipp: Az eszközeid – sodrófa, nyújtódeszka – ne legyenek hidegek, mert megfázhat a tészta.
Jó étvágyat!