Létrehozva: 2020.01.19.

Ez a fánk elronthatatlan, így csináld te is!

Te is szereted a fánkot? Idén otthon akarod megsütni? Ha eddig nem mertél belekezdeni, most itt az ideje, ezt receptet neked találták ki!

Szerző Sors Edina

Hamarosan érkezik a farsangi szezon, ami nem telhet el fánk nélkül. Egyszerű és isteni finom fánkreceptet mutatunk, érdemes idén kipróbálnod!

Természetesen házi lekvárra ízesítheted!


Fotó: 123 RF

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg margarin
  • esetleg rum vagy rumaroma
  • olaj
  • Így készítsd el:


    Fotó: 123 RF

    1. Futtasd fel a tejben az élesztőt egy kis cukorral. A liszthez add hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint, egy kevés sót, 1kk. rumot, majd a felfuttatott élesztőt. Dolgozd az egészet alaposan össze, és szobahőmérsékleten fél órán át hagyd kelni.

    2. Amint megkelt a tészta, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggasd ki, majd ismét pihentesd nagyjából fél órán át, letakarva.

    3. Melegítsd elő az olajat. Nyomj a fánkok közepébe egy-egy mélyedést az ujjaddal, és lefordítva helyezd bele a a forró olajba és süsd fél percig, majd fordítsd meg.

    4. Szalvétára szedd ki a kész fánkot, és hagyd, hogy a rajta lévő olaj lecsöpögjön.

    Tipp: Az eszközeid – sodrófa, nyújtódeszka – ne legyenek hidegek, mert megfázhat a tészta.

    Jó étvágyat!

     

     

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek