RETRO RÁDIÓ

Ropogós sütőtökchips az őszi nasik királya

Ropogós sütőtökchips az őszi nasik királya
Fehér Elena
Szerző
Fehér Elena
Létrehozva2017. 09. 11. 21:14

Végre egy ízletes és egészséges nasi! A sütõtökbõl készült chipset egyenesen imádni fogod! Olcsó, gyors és elképesztõen finom!

A sütőtök az ősz egyik legnagyobb adománya, kivételes beltartalmi adottságú gyógyító zöldség!

Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően a sütőtök kiváló antioxidáns. A benne lévő karotinoidok megkötik a szervezetben a káros szabadgyököket, vagyis a sütőtök lassítja a sejtek öregedési folyamatait, energiával tölti fel a szervezetet. Kellemesen édeskés íze természetes, és igazán izgalmas kombinációt ad a fűszerekkel, illetve a sóval.

Ropogós sütőtökchips

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök hámozva, lereszelve
  • 1/3 csésze Update liszt
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 nagy tojás felverve
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/4 tk. szárított zsálya
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, fekete bors ízlés szerint
  • Így készítsd:

    1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenj ki kókuszvajjal, de használhatsz sütőpapírt is.

    2. Egy nagy tálban keverd össze a lereszelt sütőtököt, a lisztet, a fokhagymát, a tojást, a fűszereket és a sót.

    3. Egy kanál segítségével porciózz kisebb adagokat a kikent tepsire a sütőtökös masszából, majd a kanál domború felével lapítsd el. Mehet a sütőbe a tepsi!

    4. 15-20 perc alatt ropogósra sülnek a sütőtök korongok, igazán pikáns ízű ropogós chips a végeredmény!

    Tipp:

    Fokhagymás tejföllel kínáld, esetleg szórd meg frissen felvágott snidlinggel.

     

     

     

     

     

     

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.