tóth gabi
Végre egy ízletes és egészséges nasi! A sütõtökbõl készült chipset egyenesen imádni fogod! Olcsó, gyors és elképesztõen finom!
A sütőtök az ősz egyik legnagyobb adománya, kivételes beltartalmi adottságú gyógyító zöldség!
Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően a sütőtök kiváló antioxidáns. A benne lévő karotinoidok megkötik a szervezetben a káros szabadgyököket, vagyis a sütőtök lassítja a sejtek öregedési folyamatait, energiával tölti fel a szervezetet. Kellemesen édeskés íze természetes, és igazán izgalmas kombinációt ad a fűszerekkel, illetve a sóval.
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenj ki kókuszvajjal, de használhatsz sütőpapírt is.
2. Egy nagy tálban keverd össze a lereszelt sütőtököt, a lisztet, a fokhagymát, a tojást, a fűszereket és a sót.
3. Egy kanál segítségével porciózz kisebb adagokat a kikent tepsire a sütőtökös masszából, majd a kanál domború felével lapítsd el. Mehet a sütőbe a tepsi!
4. 15-20 perc alatt ropogósra sülnek a sütőtök korongok, igazán pikáns ízű ropogós chips a végeredmény!
Fokhagymás tejföllel kínáld, esetleg szórd meg frissen felvágott snidlinggel.