DIÉTA

Így gyorsítja a fogyást ez az egyszerű tejtermék

A kefir őshazájában, a Kaukázusban ritka a túlsúly, és hosszú ideig élnek az emberek. Te is kihasználhatod ennek a remek tejterméknek a hatását a fogyókúrád érdekében!
  • Szerző: Ripost

A kefir olyan erjesztett tejtermék, amelyben a tejsavbakrétiumok mellett élesztőgomba is van, így kevéske alkohol és szénsav is képződik benne – innen a kissé csípős, hűvös ízhatás. A kefir javítja az emésztést, egy fogyókúrában is nagy segítségedre lehet. Felgyorsul tőle az anyagcsere, megszűnik a székrekedés, eltűnnek a méreganyagok, helyreáll a gyomor és a bélrendszer egyensúlya. Ha pedig a bél baktériumflórája rendben van, akkor hirtelen minden jobb lesz: több lesz az energiád, nem fáradsz el olyan hamar, rendbe jön az immunrendszered, tehát nem támadnak meg olyan könnyen a betegségek, sőt, akár még a hangulatod is jobbá válhat! Nem mellesleg pedig

gyorsan leadhatod a felesleget.

Már azzal is sokat segítesz, ha a szokott ételeid mellett naponta elfogyasztasz egy pohárka kaukázusi kefirt, de akár egy diétát is felépíthetsz erre a tejtermékre. Ilyenkor a reggelid, a tízóraid és az uzsonnád legyen kefir valamilyen gyümölccsel, ebédre és vacsorára pedig kalóriában és zsírban szegény ételeket egyél. Jöhet például a sült hús vagy a hal párolt vagy nyers zöldségekkel, salátákkal. Estére valamilyen kefirből készült nyalánkságot, például egy pici mézzel ízesített, fagyasztott kefirt is betervezhetsz. A salátád öntete is készülhet kefirrel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?