Létrehozva: 2017.06.27.

3 perc alatt elkészül a nyár legfinomabb diétás citromtortája

Igazi üdítõ, nyári finomság ez a citromos sütemény. Egyszerûsége és különleges édes-savanyú íze miatt lett a diétázók egyik nagy kedvence.

Szupergyorsan elkészül ez az egyszerű tortácska, de nem ez az egyetlen előnye. Összetevőinek köszönhetően, bátran fogyaszthatod  - bármelyik diétád is követed.

Citromtorta

Hozzávalók:

a tortához

  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • 1 evőkanál kókuszliszt
  • 1,5 evőkanál eritrit
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál vaj vagy kókuszzsír
  • 2 evőkanál frissen csavart citromlé
  • 1 tojás
  • csipet só
  • csipet citrom kivonat
  • a mázhoz

  • 1,5 evőkanál vaj vagy kókuszzsír
  • 1,5 evőkanál eritrit
  • 1 evőkanál kókuszkrém vagy tejszín
  • 1/4 teáskanál citrom kivonat
  • Így készítsd

    1. Egy közepes tálban alaposan keverd össze a mandulalisztet, a kókuszlisztet az édesítőt a sütőport és a sót.

    2. Egy másik, mikrózható vagy sütőbe tehető pohárba, esetleg csészébe keverd össze a vajat vagy kókuszzsírt a citromlével, a citromkivonattal és a tojással. Add  hozzá a száraz összetevőket és keverd egységes masszává. Simítsd le a massza tetejét mielőtt sütni kezded.

    3. Tedd mikróba 1 perc 45 másodpercre, vagy sütőbe 200 fokon 12-15 percre. Miután kivetted, hagyd kihűlni.

    4. Közben a citromos mázhoz egy kis serpenyőben, közepes lángon, olvaszd meg a vajat, add hozzá a tejszínt vagy kókuszkrémet, az eritritet és jól keverd össze. Csak ezután kerüljön bele a citromkivonat.

    5. A sütőedényből egy tányér segítségével fordítsd ki a tortácskát és az alja kerüljön felülre. Szurkáld meg fogpiszkálóval az egész felületet, hogy beszívódjon majd a citrommáz.

    6. Öntsd az elkészült mázat a torta tetejére, díszítsd citromkarikával és mentával.

    Nézd meg a videót

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek